Алуминиева или PVC дограма – това е въпросът?

Dograma

Всеки от нас се интересува какъв вид дограма да постави в дома или офиса си. Изборът най-често е между ПВЦ или алуминиева дограма, така че ние ще дадем някои интересни разяснения, за да можете да вземете правилното решение спрямо стопанисвания обект.

Алуминиева дограма

По-луксозните обекти в наши дни разчитат на алуминиева дограма, заради нейните перфектни дизайнерски качества. Така например, когато избирате профили от алуминий, то ще ви бъдат предложени десетки разцветки и различни начини за отваряне и затваряне на прозорците. Освен това този вид дограма се слави със своята дълготрайност, която надхвърля 30 години.

Разбира се, когато избирате алуминиева дограма, е желателно да се запознаете с топлата и студената серия. Топлата серия е дограмата с прекъснат термомост, която се справя с появата на конденз. При нея е използвана PVC вложка и не се позволява топлинно преминаване по алуминия от вън и вътре. Тези профили се използват за домове, офиси, магазини и други.

Студеният профил без прекъснат термомост се изработва от чист алуминий. Той има засилена топлопроводимост, заради която кондензът е често срещано явление, особено при влажно време или лоши атмосферни условия. Ето защо този профил е подходящ за сгради, където топлоизолацията не е приоритет. Такъв тип обекти са: заводи, фабрики, ателиета и прочие.

PVC дограма

Пластмасовата дограма е по-евтина от алуминиевата, но това не е за сметка на качеството. Съвременните PVC профили имат множество положителни качества, за които ще споменем в следващите няколко реда. Имайте предвид, всичко написано, тъй като то е от значение.

ПВЦ дограмата с повече от 2 камери гарантира отлична топлоизолация, дори да живеете на място, което предразполага към по-студено време. Редом с това самите профили предоставят шумоизолация на добро равнище, с чиято помощ ще се отървете от силната градска врява.

Ако се спрете на висококачествена PVC дограма, то тя ще ви служи вярно много години, без да промени вида и качествата си. Нещо повече, вие ще повишите енергийната ефективност на обектите ви, ще се предпазите от мухъл, корозия и конденз, а и ще спестите електроенергия.

Дограмата от поливинилхлорид е предпочитана от повечето клиенти към днешна дата. Причината за това е цената, функционалността и дизайна на продукта. А вие сте тези, които решавате, дали да използвате нея, или ще се доверите на алуминиевите профили, за които писахме. Надяваме се, че сме успели да ви съдействаме за най-правилния избор.


Публикувано

в

,

Още по темата: