Начало / За дома / Алуминиева или PVC дограма – това е въпросът?
Dograma

Алуминиева или PVC дограма – това е въпросът?

Всеки от нас се интересува какъв вид дограма да постави в дома или офиса си. Изборът най-често е между ПВЦ или алуминиева дограма, така че ние ще дадем някои интересни разяснения, за да можете да вземете правилното решение спрямо стопанисвания обект.

Алуминиева дограма

По-луксозните обекти в наши дни разчитат на алуминиева дограма, заради нейните перфектни дизайнерски качества. Така например, когато избирате профили от алуминий, то ще ви бъдат предложени десетки разцветки и различни начини за отваряне и затваряне на прозорците. Освен това този вид дограма се слави със своята дълготрайност, която надхвърля 30 години.

Разбира се, когато избирате алуминиева дограма, е желателно да се запознаете с топлата и студената серия. Топлата серия е дограмата с прекъснат термомост, която се справя с появата на конденз. При нея е използвана PVC вложка и не се позволява топлинно преминаване по алуминия от вън и вътре. Тези профили се използват за домове, офиси, магазини и други.

Студеният профил без прекъснат термомост се изработва от чист алуминий. Той има засилена топлопроводимост, заради която кондензът е често срещано явление, особено при влажно време или лоши атмосферни условия. Ето защо този профил е подходящ за сгради, където топлоизолацията не е приоритет. Такъв тип обекти са: заводи, фабрики, ателиета и прочие.

PVC дограма

Пластмасовата дограма е по-евтина от алуминиевата, но това не е за сметка на качеството. Съвременните PVC профили имат множество положителни качества, за които ще споменем в следващите няколко реда. Имайте предвид, всичко написано, тъй като то е от значение.

ПВЦ дограмата с повече от 2 камери гарантира отлична топлоизолация, дори да живеете на място, което предразполага към по-студено време. Редом с това самите профили предоставят шумоизолация на добро равнище, с чиято помощ ще се отървете от силната градска врява.

Ако се спрете на висококачествена PVC дограма, то тя ще ви служи вярно много години, без да промени вида и качествата си. Нещо повече, вие ще повишите енергийната ефективност на обектите ви, ще се предпазите от мухъл, корозия и конденз, а и ще спестите електроенергия.

Дограмата от поливинилхлорид е предпочитана от повечето клиенти към днешна дата. Причината за това е цената, функционалността и дизайна на продукта. А вие сте тези, които решавате, дали да използвате нея, или ще се доверите на алуминиевите профили, за които писахме. Надяваме се, че сме успели да ви съдействаме за най-правилния избор.

Вижте също

компютър втора употреба

Всичко, което трябва да имате предвид, когато вземате компютър втора ръка

Новите компютри са скъпи, но закупуването на използван такъв може да има големи рискове. Така ...

1 коментар

  1. фирма за превоз на пътници,товари,багажи,коли и домашни любимци сме от и за цяла западна европа.можем да си сътрудничим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *