Всичко, което трябва да имате предвид, когато вземате компютър втора ръка

компютър втора употреба

Новите компютри са скъпи, но закупуването на използван такъв може да има големи рискове. Така например в него може да има инсталиран злонамерен и шпионски софтуер. Добрата новина е, че в повечето случаи няма кой да открадне самоличността ви. Обикновено просто говорим за магазини, които ви предлагат, най-добронамерено, компютри втора ръка.

Ключът е да знаете какви компютри да разглеждате и кои да държите надалеч от себе си. Когато става въпрос за закупуване на употребявани или ремонтирани компютри, знанието е сила.

Вижте тези съвети и трикове, за да сте сигурни, че получавате най-добрата сделка.

  1. Купете употребявани компютри от надеждни продавачи

Докато ниските цени от някой потребител в Craigslist може да ви изкушат, не се знае какво точно получавате. Ако нещо се обърка, ще можете ли да се свържете с него? Имайте едно наум, когато купува електроника от източници като Craigslist и eBay.

Много магазини, както физически, така и онлайн, продават ремонтирани и използвани компютри. Те често идват с някакъв вид ограничена гаранция.

Бизнесът обаче трябва да поддържа репутацията си. Продажбата на лоша електроника не е добре в света на ревютата на Yelp и Facebook. Ето защо можете да проверявате за отзиви там и по-лесно да се ориентирате в пазара.

Можете да се свържете с фирми производители, тъй като те имат присъствие или физически, или в интернет. Те също могат да ви предложат някои промоции от време на време.

  1. Знайте от какво се нуждаете

Компютрите се предлагат във всички видове. Всеки от тях има различни скорости и видове обработка, памет и други. Важно е да знаете от какво се нуждаете, преди да купите каквото и да било.

Ако работите в областта на графичния дизайн или играете от висок клас игри, тогава имате нужда от нещо с добра мощност за обработка, видеокарта и подходящ тип памет.

Има ли Bluetooth свързаност за вашите слушалки? Има ли достатъчно USB портове за вашата мишка и клавиатура? Проверете дали всичко отговаря на вашите изисквания.

Отделете време, за да разберете какви най-малко критерии ще трябва да бъдат покрити, за да се приберете вкъщи с нещо, което наистина ще ви харесва и ще ви върши добра работа.

  1. Правете сравнения на цените

Изследвайте онлайн и вижте какви компютри втора употреба със сравнима мощност се продават на пазара. Ако разликата в цената е повече от това, което виждате онлайн, продължете да търсите.

Също така, внимавайте за твърде изгодни оферти, обикновено те са лъжливи. Ако купувачът ви притиска да вземете незабавно решение за покупка, също имайте едно наум. Той може да се опитва да се отърве от нещо некачествено бързо, преди дори да разберете какво сте купили.

  1. Проверете живота на батерията на лаптопа

Една от най-големите причини хората да продават своите лаптопи е, че батерията не работи добре. Не забравяйте да погледнете лаптопа и да го изключите от захранването, за да видите колко бързо се изтощава батерията. Не искате да купувате лаптоп на евтиния, само за да получите батерия и зарядно устройство, които умират.

Ако батерията не работи още в магазина, проверете колко струва нова батерия и колко лесно е да я вземете. Много по-стари модели може да имат сменени елементи. Ако батерията е лоша и все още искате компютъра, тогава помолете сегашния собственик да намали цената.

  1. Тествайте го поне веднъж

Важно е никога да не купувате компютър, без първо да го тествате. Включете го и отворете браузър и няколко раздела, за да видите как се справя със зареждането. Ако е компютър за графичен дизайн, отворете снимка и вижте как се справя със зареждането и използването ѝ.

Важно е да знаете, че не трябва да има грешки при зареждане на страници и програми. Компютър, който не може да се справи с отворени няколко програми или има проблеми с операционната система, не си струва да бъде купен.

Използваният от вас компютър трябва да работи от началото до края. Препоръчва се да се остави машината да работи за 30 минути, преди да се вземе решение за покупка. Дори и най-добре използваните компютри трябва да докажат своята стойност.

 


Публикувано

в

,

Още по темата: