В търсене на перфектния ресторант – няколко съвета как да откриете „своето” местенце

Понеже съм сигурен, че и на вас, както и на всеки човек, редовно ви се случва да търсите хубав ресторант, по-долу съм описал няколко стъпки, които да увеличат вероятността да попаднете на подходящото място.

Следвайки тези няколко полезни съвета, си гарантирате максимален шанс да откриете:

1. Приятно и уютно семейно заведение

2. Ресторант, съчетаващ апетитна кухня, качествено обслужване и достъпни цени

3. Бъдещото си любимо местенце.

И така, ето и моите съвети:

Подгответе си „домашното”

Най-добрият начин да разберете повече за обстановката, качеството на обслужване, нивото на храната и цялостната атмосфера на едно заведение е като потърсите отзиви от негови посетители. Преди да направите резервация отделете малко време и се разровете из мрежата за коментари от доволни и недоволни клиенти. Иначе казано – напишете си домашното. Имайте предвид, че тази информация няма да Ви застрахова срещу студена скара, топла бира или намръщени сервитьори, но поне ще Ви осигури бегла представа за мястото и ще намали риска от неприятни изненади. 

Хвърлете поглед върху менюто

Това, което отличава добрия ресторант от любимия е качеството и вкуса на храната. Дори най-вълшебната атмосфера, най-удобната локация и най-ниските цени не могат да се сравнят с галещия небцето аромат на апетитни, току що приготвени ястия. Все пак, за да титулувате дадено заведение като „своето” кухнята му трябва да отговаря на нуждите и предпочитанията Ви. Преди да посетите въпросното място е добре да се запознаете с менюто, което то предлага. Така например, ако сте почитатели на сочните стекове и ароматната скара едва ли ще се впечатлите от изцяло вегетариански асортимент. Освен това ще получите полезна информация за цените на сервираните вкуснотийки.

 

Изяснете очакванията си

Има различни типове любими ресторанти. Някои хора избират заведение близо до службата, което да посещават с колеги в обедната почивка или след края на работния ден. Други (предимно творчески личности) взимат решение въз основа на атмосферата, интериора, уюта и настроението на мястото. Трети търсят ниски цени, специфична кухня (традиционна, средиземноморска, азиатска, индийска, вегетарианска и т.н.), удобна локация или определени екстри (детски кът, място за паркиране, тераса за пушачи). Колкото по-ясни са очакванията и изискванията Ви, толкова по-лесно ще откриете „Вашето” местенце сред множеството от (на пръв поглед) еднакви заведения.

 

Ограничете търсенето

Преценете какво разстояние сте склонни да изминавате за вкусна вечеря в приятна обстановка. Колкото и прекрасно да е дадено заведение, ако се налага да сменяте няколко вида транспорт, за да стигнете до там или редовно попадате в задръствания то най-вероятно ще се откажете от него, при това доста бързо. Решението – просто ограничете търсенето, включвайки само удобни за Вас локации.

И една последна подсказка за по-мързеливите – едно от тези заведения, отговарящи на горните 3 условия е ресторант „Монтесито” в София – той впечатлява не само с невероятна атмосфера, божествена кухня и безупречно обслужване, но и с изключително комуникативното си местоположение за гости на столицата – на булевард Цариградско шосе, в непосредствена близост до летище София, Бизнес Парк и Международен Конгресен Експо Център.

 


Публикувано

в

Още по темата: