Начало / За дома / Домът на мечтите: Какви са отличителни предимства на електрическите котли
електрически котел

Домът на мечтите: Какви са отличителни предимства на електрическите котли

Топлината е основен фактор за комфорта ни в апартамента или в къщата, а съвременните инсталации предлагат множество решения за осигуряването й

Всеки стопанин на имот има една съкровена мечта – да го превърне в максимално комфортно място, където да се прибира щастлив след натоварения ден. Ефективното, икономично и практично отопление за апартамента или къщата са основен фактор за постигането на тази цел.

През последните години всяка модерна компания на пазара, която развива дейност в сферата, предлага различни възможности за инвестиция в електрически котли (потърсете фирма за отоплителни инсталации София).

Какви са предимствата им и защо са все по-търсени от собствениците на жилища?

Ще разгледаме положителните страни на този вид решение за отопление.

Обобщено картината изглежда по следния начин:

–   Изгодна цена при покупка на котел и неговия монтаж;

–   Лесна експлоатация и управление;

–   Неповторимо усещане за топлина;

–   Безопасна употреба и екосъобразност;

–   Конкурентна като стойност инвестиция с дългосрочна перспектива;

–   Без сложни технически операции и необходимост към включване на централна мрежа.

Към изброеното от списъка може да се добави, че няма изискване за получаване на специално разрешение за внедряване на електрическия котел, което обикновено също е съпътствано от допълнителни разходи. Не е налице и проблем с наличие на дим, замърсявания или доставка на консумативи за гориво.

Електричеството стига до всеки дом по стандартната инсталация, а коефициентът на полезно действие при котлите се изчислява приблизително на 100 процента. Това е наистина пълноценна възможност, която може да използвате по всяко време в отделните обитаеми помещения.

Конкретна площ не се налага да бъде предвидена, тъй като котелът е сравнително компактен и с минимални размери, тоест той ще се впише отлично във вашия интериорен дизайн. Няма изискване това да се случва в отделна котелна зона, както е при съоръженията за течно и твърдо гориво.

Регулирането на температурата на въздуха е съвсем просто – благодарение на удобни функционалности, с които се задават градусите според индивидуалните предпочитания на семейството. При някои котли могат да се включат подобрения чрез датчици, които автоматизират процеса при подгряване на евентуално налично подово отопление и затопляне на средата в помещенията.

Електрическите котли са тихи и напълно безшумни, което е още един плюс от гледна точка на пълноценния домашен комфорт и перфектния микроклимат, независимо дали става дума за часовете през деня или през нощта.

Принципът на работа се състои в това: котелът има водосъдържател с електрически нагреватели. Водата от инсталацията минава покрай тях и са загрява. Когато се постигне зададената температура, тя продължава да се поддържа, при което вече се използват по-ниски мощности и се спестяват разходи.

Ако имате други въпроси и намерение да получите професионална консултация, потърсете опитните експерти в областта на отоплителните инсталации от Германов Пайп.

 

Вижте също

мазана хидроизолация

Какво е мазана хидроизолация?

Чудите се как да предпазите помещение от влага или тепърва ви предстои строеж, който искате ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *