Защо да купите имоти във Велико Търново

Велико Търново

Във Велико Търново ще намерите подходящи оферти за недвижими имоти в тихи и красиви квартали, а покрайнините на града и близките села предлагат уединение и чиста природа в непосредствена близост с Балкана.

Имоти Велико Търново

Как се разраства пазарът на имоти във Велико Търново

Градът постоянно се разраства и обновява. Това води до засилен интерес към имотите. Той е студентско средище и всяка година приема нови млади хора. В същото време е популярна туристическа дестинация и се радва на многобройни посещения през цялата година. Велико Търново има още едно важно предимство – намира се на еднакво разстояние от София и Варна.

Променената реалност и бързо разпространилата се тенденция за дистанционна работа и обучение, наложи друга вълна на пазара на жилища в старопрестолната столица. Увеличи се търсенето за продажба и под наем на места с по-голяма квадратура, с тераси и възможност за обособяване на отделни помещения в работни кабинети. В града и околностите могат да бъдат намерени доста атрактивни оферти, някои от тях достатъчно изгодни и евтини.

Кои са най-предпочитаните имоти във Велико Търново

Най-търсени са тристайните апартаменти и къщи в близките села, които са на не повече от 30 км от града. Любопитна подробност е, че в повечето региони селските имоти се купуват като втори дом или ваканционни жилища, а тук те се търсят за основно живеене. Купувачите са от цялата страна, не само от близките селища, като се забелязва все по-голям интерес от чужденци, предимно немци и англичани. Любим квартал на младите хора е постоянно разрастващият се “Кварталът”, където те купуват предимно двустайни и тристайни жилища. По-голяма част от имотните сделки са за ново строителство.

Други квартали с новостроящи се сгради са “Колю Фичето” и “Бузлуджа”, в които много хора избират да купят първото си жилище. Клиентите често искат готови, обзаведени жилища, макар че такива с акт 16 не са много. В града се забелязват доста свободни търговски площи, което се дължи на известна доза страх сред представителите на бизнеса да наемат помещения и да инвестират в нови покупки, изчаквайки по-голяма сигурност.

Пазарът продължава да е динамичен, предупреждават от Superimoti.bg, и всеки, който е решил да инвестира във Велико Търново, трябва да се информира за изгодни оферти. Голяма част от първоначалните огледи се правят онлайн, което е улеснение за клиентите.


Публикувано

в

Още по темата: