Защо да се консултирате онлайн с лекар

онлайн консултация с доктор

Много от съществуващите проблеми със здравето могат да бъдат решени или предотвратени с провеждане на онлайн консултации с лекари, твърдят от екипа на Ревита. Като се започне от опашките пред кабинетите, което демотивира хората да си обръщат повече внимание, до ненавременните реакции понякога – всичко това кара хората да предпочитат електронното здравеопазване. Ако все още не сте достатъчно запознати, ще можете да прочетете много за него в следващите редове.

Причини да предпочетете онлайн консултации с лекари

Много често ежедневието е толкова забързано, че често не намираме време да си запазваме часове при доктори и да ходим на прегледи. Случва се да се отлагат профилактичните прегледи и по този начин да не се грижим достатъчно добре за своето здраве. За други е проблем достъпът до специалисти, особено ако живеят в по-малък град. В повечето случаи, вследствие на тези и други причини, здравословните проблеми се задълбочават и тогава се принуждаваме да посетим лекар, но с влошено състояние.

Възможно решение на тези трудности са онлайн консултациите. Те могат да ви бъдат от максимална полза. Повечето лекари, които предлагат такъв тип срещи, имат пълен набор от услуги за тяхната специалност и можете да бъдете консултирани независимо в коя точка на света сте в момента. Трансформацията, която носят новите технологии, променя живота на много хора в положителна посока. Удобството не е единствената причина, която осигурява предпочитането на консултациите от разстояние – има и много други неща, които правят тази услуга жизненоважна.

Предимства на онлайн консултациите с лекари

Ползите са доста, но тези са едни от най-важните:

1. Без ограничения

Няма граници за местоположението, в което се намирате. Този аспект е много важен за хора, които непрекъснато пътуват по различни причини, но се нуждаят от периодични оценки от медицински специалисти.

2. Денонощно разположение 24/7

Лекарите предлагат консултации по всяко време на деня. Така в момента, в който се почувствате зле, ще можете да се свържете със специалист. Това е много добър вариант за хора с хронични заболявания, гинекологични проблеми, бременност и други. Просто трябва да изпратите своя въпрос и да изчакате отговор от специалиста, който сте избрали.

3. Удобство, сигурност и спокойствие

Провеждайки онлайн консултация с лекар, това по никакъв начин няма да повлияе на дневния ви график или режим, тъй като можете да прочетете отговора от специалист в удобно за вас време. Така, освен всичко друго, ще си спечелите и време за приятни дейности и няма да пренебрегнете здравето си. С онлайн срещите с лекар избягвате всякакви рискове, свързани със заразяване с различни болести. Ако сте от хората, които изживяват стрес и отрицателни емоции, когато трябва да посетят доктор или медицински кабинет, то този вид консултиране е идеалното решение. Така ще можете да обсъдите своите проблеми със специалист, като ще изберете място, на което се чувствате спокойни.

4. Услугата

Няма разлика между онлайн варианта и такава, която ще получите в медицински кабинет, ако се касае за състояние, различно от застрашаващо живота. Времето, което ще отделите е кратко, колкото да опишете вашия въпрос или притеснения. След това ще бъде изпратено до специалиста, който трябва да сте избрали предварително. Ще можете да споделите проблема си, без да се притеснявате, че някой може да влезе в стаята, докато говорите и да бъдете прекъснати или притеснени. Ще получите съвети и предписания за лечение, както и ще бъдете насочени, ако има нужда от изследвания.

5. Финансова достъпност

Консултациите могат да бъдат проведени безплатно, което е голямо облекчение за бюджета ви. Това е решение и за хора, които нямат осигуровки и здравно направление и това пречи да си обърнат внимание на здравето.

6. Подкрепа по време на бременност

Бременните жени много често имат хиляди въпроси, които не могат да зададат по време на контролния месечен преглед по една или друга причина. С такъв вид консултации, те могат да питат за всичко и по всяко време. Ще получат ценни съвети и професионални отговори за леко преминаване на бременността и раждането на здраво бебе.

Комфортът на пациентите по време на онлайн срещи с лекари е от първостепенна важност. Достъпността до разнообразен набор от услуги, бързината, ефективността, спестяването на разходи за пътуване до определен специалист са все неща, които са в полза на електронното здравеопазване.

Платформи за лекарски консултации

В България съществуват няколко платформи и онлайн магазини, които предлагат такъв вид консултиране. Те осигуряват достъп до различни специалисти – гинеколози, кардиолози, дерматолози, педиатри, офталмолози и много други. Можете да запишете час за среща за вас или някой ваш близък, който има нужда. Така ще сте спокойни за себе си и за любимите си хора, които могат да получат помощ във всеки един момент.

Тези платформи събират лекари с различни специалности, за да могат да се покрият всички нужди на пациентите. Някои от консултациите се заплащат, а други са безплатни, в зависимост от специалистите и сложността на проблема, по който искате да се консултирате. Ако положението е сериозно, най-добре е да направите лична среща с медицински специалист, за да може да ви бъде назначено подходящото лечение и терапия.

Как можете да зададете въпроса си онлайн

За да получите своята безплатна консултация, трябва да използвате формата, в която да попълните имейла си, въпроса и към кой от лекарите или фармацевтите сте се насочили. Няма нужда да си записвате час, нито пък ще имате някакви други усложнения, които могат да ви затруднят. Не се колебайте и не губете време, а получете вашите отговори.

Можете да получите и консултиране относно приема и комбинациите на някои от натуралните продукти, като мултивитамини, пробиотици, растителни екстракти, ензими и антиоксиданти. Ще си изясните всичко, което ви интересува свързано с вашето здраве.

 


Публикувано

в

Още по темата: