Използване на поща в abv.bg през Gmail

С излизането на пощата на Google преди години все повече потребители започнаха да изоставят другите си мейли и да използват основно уникално удобната e-mail услуга от технологичния гигант. И това никак не е чудно – пощенската услуга на GMAIL е потребителски ориентирана, лесна за употреба, безотказна, достатъчно голяма, и естествено – най-важното – безплатна.

Дълго време най-използваната мейл услуга в България беше тази на abv.bg. Инвазията на Gmail обаче променя това статукво, и все повече хора търсят вариант да използват предимно Gmail-ската си поща, но никак не желаят да изоставят abv.bg акаунта си, който вероятно през годините е станал известен впубличното пространство.

За щастие, има лек за тези проблеми. Ето как да използвате пълноценно abv.bg акаунта си през услугата на Gmail и pop3 в няколко лесни стъпки.

Как да четем получените писма в abv.bg през Gmail:

1. Избирате Settings от горния десен ъгъл на Gmail.

abv_prez_gmail
как да чета абв поща в гмейл

2. Оттам избирате Accounts, и търсите Check mail from other accounts (using POP3):, където има опция Add a POP3 mail account you own

3. Въвеждате пълния си e-mail адрес в abv.bg (от вида mymail@abv.bg)

4. На следващия екран отново въвеждате пълния си адрес, паролата си, данните за pop3 server – pop3.abv.bg port:995

5. ВАЖНО! Ако желаете да оставите копия на писмата си на сървърите на Abv.bg (препоръчвам), трябва да чекнете „Leave a copy of retrieved message on the server.“

6. За да се маркира пощата с определен етикет (Label) за по-лесна администрация, избирате „Label incoming messages:“

7. Voila – вече може да получавате/четете пощата си от abv.bg в Gmail.

 

Как да изпращаме писма с пощата си в abv.bg през Gmail:

1. Избирате Settings от горния десен ъгъл на Gmail.

2. Оттам избирате Accounts, и търсите Send mail as:, където има опция Add another e-mail address you own

abv_prez_gmail_dobavyane

3. Отваря се нов прозорец,. в който пишем името си и пълния си e-mail адрес в abv.bg (от вида mymail@abv.bg). Естествено, натискаме NEXT.

abv_prez_gmail_3

4. От новия прозорец избираме опция *

5. Изпращаме си Verification code, след получаването и потвърждаването на който сме готови да изпращаме поща от адреса си в AVB.bg.

––

* За съжаление, към Септември 2014 г. Google е спрял поддръжката за изпращане през Gmail, и единствената опция остава изпращането през собствен SMTP сървър на външната мейл услуга, която ползвате за добавяния мейл


Публикувано

в

Още по темата: