Начало / Полезно / Какви часовници са на мода сега?
Какъв часовник е на мода сега

Какви часовници са на мода сега?

Модните часовници днес са нещо много повече от обикновен хронометър, който показва часа – те  са уникално модно бижу, страхотен аксесоар, с който можем да изпъкнем сред останалите и да подчертаем личния си стил.

Часовниците са украшение, от което могат да се възползват двата пола, като дизайнерите са се погрижили техните модели да се впишат перфектно както в мъжката, така и в дамската мода. Все пак нека видим кои модели в момента владеят топ класациите.

Модни дамски часовници – тенденции

Една от тенденциите сочи, че ярко украсените дамски часовници са изключително актуални в момента. Цветове на циферблата или каишката от рода на тюркоаз, зелено, синьо и оранжево са особено търсени. Обикновено те са издържани в класически форми, но се срещат и много красиви дизайнерски часовници в ярки цветове в ретро или спортен стил.

Мини часовници

Малките кокетни модели дамски часовници са също супер модерни. Както знаем модата търпи крайности и докато доскоро се предпочитаха по-груби и големи модели, сега дойде ред на миниатюрните, женствени часовници, които могат да се впишат във всеки аутфит.

Елегантни, изчистени линии

Минимализмът покори не само облеклата, но и аксесоарите. Господството му при дамските или мъжки часовници може да бъде ясно различено дори само при бегъл поглед върху последните дизайнерски колекции – циферблати без декорации, които веднага грабват окото със своята неповторима елегантност.

Дългата каишка

Тя не модна е от скоро, но сега дизайнерите постоянно акцентират точно именно върху нея – дългата каишка, която многократно се увива около нежната дамска китка е асоциация към крехката природа на слабия пол. Целта на такава каишка е да подчертае женствеността и да стимулира покровителството на мъжете.

Тенденции при мъжките часовници

Мъжките часовници имат съвсем различно предназначение – те играят ролята на аксесоар, който има за цел да внуши усещане за престиж и лукс. Ако трябва да подчертае основните тенденции при мъжките дизайнерски часовници, ето кои са най-значимите:

Съответствие между каишката на часовника и обувките

Сега е много актуално господата да избират каишката на своя  часовник така, че да съответства на цвета на обувките им. И то не само по цвят, а по възможност и по материя. Например, естествената кожа. Ако сте неин фен, сега е момента да се възползвате. Съществуват страхотни модели мъжки дизайнерски часовници с каишки от естествена кожа, които лесно бихте могли да комбинирате с обувките си.

Скромният циферблат

Вече говорихме за пестеливите изразни средства, с които дизайнерите са проектирали новите модели дамски часовници. Същото важи и за мъжките. Скромността не е излишна никога, но в конкретния случай това е по-скоро екстравагантно, отколкото скромно решение.

Ретро мъжки часовници

Още една много ясно изразена тенденция при мъжките дизайнерски часовници е препратката към ефектните ретро модели. Разбира се, сега те са „барнати“ малко повече и неустоимо привличат дамския поглед. Добра новина за всички мачовци, които могат да се възползват!

Класическите часовници

Каквото и да правят дизайнерите, никога няма да се откажат от тях. Класическият часовник винаги си е бил от най-предпочитаните и това няма да се промени. Популярността му по-скоро ще нараства, отколкото обратното. Поне такива са внушенията, които последните модни тенденции правят.

Вижте също

Велико Търново

Защо да купите имоти във Велико Търново

Във Велико Търново ще намерите подходящи оферти за недвижими имоти в тихи и красиви квартали, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.