Какви часовници са на мода сега?

Какъв часовник е на мода сега

Модните часовници днес са нещо много повече от обикновен хронометър, който показва часа – те  са уникално модно бижу, страхотен аксесоар, с който можем да изпъкнем сред останалите и да подчертаем личния си стил.

Часовниците са украшение, от което могат да се възползват двата пола, като дизайнерите са се погрижили техните модели да се впишат перфектно както в мъжката, така и в дамската мода. Все пак нека видим кои модели в момента владеят топ класациите.

Модни дамски часовници – тенденции

Една от тенденциите сочи, че ярко украсените дамски часовници са изключително актуални в момента. Цветове на циферблата или каишката от рода на тюркоаз, зелено, синьо и оранжево са особено търсени. Обикновено те са издържани в класически форми, но се срещат и много красиви дизайнерски часовници в ярки цветове в ретро или спортен стил.

Мини часовници

Малките кокетни модели дамски часовници са също супер модерни. Както знаем модата търпи крайности и докато доскоро се предпочитаха по-груби и големи модели, сега дойде ред на миниатюрните, женствени часовници, които могат да се впишат във всеки аутфит.

Елегантни, изчистени линии

Минимализмът покори не само облеклата, но и аксесоарите. Господството му при дамските или мъжки часовници може да бъде ясно различено дори само при бегъл поглед върху последните дизайнерски колекции – циферблати без декорации, които веднага грабват окото със своята неповторима елегантност.

Дългата каишка

Тя не модна е от скоро, но сега дизайнерите постоянно акцентират точно именно върху нея – дългата каишка, която многократно се увива около нежната дамска китка е асоциация към крехката природа на слабия пол. Целта на такава каишка е да подчертае женствеността и да стимулира покровителството на мъжете.

Тенденции при мъжките часовници

Мъжките часовници имат съвсем различно предназначение – те играят ролята на аксесоар, който има за цел да внуши усещане за престиж и лукс. Ако трябва да подчертае основните тенденции при мъжките дизайнерски часовници, ето кои са най-значимите:

Съответствие между каишката на часовника и обувките

Сега е много актуално господата да избират каишката на своя  часовник така, че да съответства на цвета на обувките им. И то не само по цвят, а по възможност и по материя. Например, естествената кожа. Ако сте неин фен, сега е момента да се възползвате. Съществуват страхотни модели мъжки дизайнерски часовници с каишки от естествена кожа, които лесно бихте могли да комбинирате с обувките си.

Скромният циферблат

Вече говорихме за пестеливите изразни средства, с които дизайнерите са проектирали новите модели дамски часовници. Същото важи и за мъжките. Скромността не е излишна никога, но в конкретния случай това е по-скоро екстравагантно, отколкото скромно решение.

Ретро мъжки часовници

Още една много ясно изразена тенденция при мъжките дизайнерски часовници е препратката към ефектните ретро модели. Разбира се, сега те са „барнати“ малко повече и неустоимо привличат дамския поглед. Добра новина за всички мачовци, които могат да се възползват!

Класическите часовници

Каквото и да правят дизайнерите, никога няма да се откажат от тях. Класическият часовник винаги си е бил от най-предпочитаните и това няма да се промени. Популярността му по-скоро ще нараства, отколкото обратното. Поне такива са внушенията, които последните модни тенденции правят.


Публикувано

в

Още по темата: