Какво да търсите, когато купувате лаптоп за игри

лаптоп за игри

Преди да имате лаптоп за игри на масата и преди да пуснете първата си партида игри, ще имате трудна задача – да изберете правилния модел. Кои са основните параметри на лаптопа за игри, на които трябва да обърнете внимание?

Какви спецификации да гледате, преди да закупите гейминг лаптоп?

Важно е да си купите балансиран геймърски лаптопи от Пласико, който предлага всички спецификации, необходими за добро гейминг изживяване, най-вече защото често е невъзможно да надградите хардуера след закупуването му. Ето кои са основните области, които трябва да вземете предвид, преди да си купите нов такъв:

 

  • Видео карта – както и при геймърския компютър, най-важният компонент е неговата видео карта. Макар че наред с това ви е необходим добре балансиран хардуер, графичната карта е сърцето на геймърската конфигурация. Тя е от жизненоважно значение, за да се гарантира, че можете да играете игри с високи резолюции и възможно най-високо ниво на детайлност. Обикновено това е един от най-скъпите компоненти, така че си струва да платите за най-добрата, която можете да си позволите. Някои от най-предпочитаните модели видеокарти са NVIDIA GeForce RTX 3070, NVIDIA GeForce RTX 3080, Intel Arc A730M и други;
  • Процесор – процесорът е мозъкът на вашия компютър. Той се занимава с интерпретирането и изпълнението на данни, преди да покаже резултатите на екрана. Съвременните процесори предлагат множество ядра, които работят като процесори в процесорите. Тези ядра могат да извършват по-ефективно многозадачна работа, като всяко ядро предлага определена скорост. Сложните игри с интензивни сцени и стриймвани в интернет изискват силни решения, т.е. i7 или i9 процесори;
  • Рам памет – по отношение на RAM важат същите закони като видео паметта, тоест колкото повече, толкова по-добре . Минималното количество е 8 GB RAM, най-доброто е DDR4 при честота 2133 MHz. По-малко RAM или модели с по-бавна тактова честота могат да намалят цялостната производителност на геймърския лаптоп и да забавят игровото изживяване. Най-мощните модели за игри впечатляват с 64 GB 2666 MHz RAM;
  • Дисплей – той вграден, така че, както и при много други компоненти, не е възможно да се надгражда на по-късен етап. Въпреки че можете да включите външен монитор, добре е да имате екран от висок клас, който да съответства на избраните от вас компоненти. Времето за реакция и честотата на опресняване са от съществено значение.

Охладителна система за геймърски лаптоп

Като се има предвид високата мощност и следователно повишеното разсейване на топлината, много по-ефективни системи за охлаждане са инсталирани в геймърските лаптопи. Това се отразява на размера на кутията, но е необходимо да се поддържа стабилна работа на устройството.

Ефективността на охлаждане се влияе не само от мощността на вентилаторите. Охлаждането често се разделя на два ключови модула. Първият е CPU, вторият е GPU. Топлината от хардуерните възли към вентилаторите се отклонява от медни тръби. Кулминацията на всичко са вентилационните отвори, много често с ефектна визия.

Има няколко начина да се сдобиете с добър геймърски лаптоп. Следете настоящите промоции, намаления и също така може да се възползвате от възможност за покупка на изплащане, за да избегнете бюджетните неразположения или да не правите компромис с евтини варианти.


Публикувано

в

Още по темата: