Какво представляват композитните поликарбонати и защо са толкова предпочитани в строителството

композитен-поликарбонат-приложение

Съвременният пазар предлага много възможности за екстериора на сградите. Но тъй като фасадата е това, на което преди всичко се обръща внимание при оценяване на екстериора, тогава материалите за нейния дизайн трябва да бъдат избрани със специално внимание. Композитните панели са отлични за тези цели, така че тяхната популярност непрекъснато расте. Потърсете ги в магазините на БГ Пласт 1.

Производството на композитни панели осигурява на пазара продукти, които се различават по форма, размер и брой слоеве. Те имат висока якост, ниско тегло, устойчивост на метеорологични влияния и дълъг експлоатационен живот.

Когато декорирате фасада с тяхна помощ, устойчивостта на удари на стените се увеличава, а също така шумоизолацията се увеличава няколко пъти. А огнеустойчивостта на панелите прави този материал абсолютно безопасен при декориране на сгради от всякакъв тип. Широките температурни показатели и неподатливостта на влиянието на слънчевата светлина правят възможно използването му абсолютно при всякакви климатични условия.

Богат избор от цветове и текстури дава възможност лесно да се реализират дори най-смелите дизайнерски идеи, придавайки на фасадата оригиналност и уникалност. Композитните панели могат да се използват не само за външна декорация, но и за вътрешна декорация.

В допълнение към подреждането на фасади, тези продукти са намерили приложение в производството на рекламни табели и конструкции и много рекламни агенции предпочитат тази опция.

Но си струва да се отбележи, че само висококачествените продукти, произведени в съответствие със съществуващите изисквания, имат всички горепосочени предимства. Следователно трябва да се даде предпочитание на надеждни и доказани производители.

С развитието на строителните технологии на пазара се появяват все повече практически иновации, които ви позволяват напълно да преобразите външния вид на сградите. Един от тези материали е монолитен поликарбонат, чиито свойства и характеристики вече са оценени от много местни потребители. Абсолютно прозрачните и леки поликарбонатни панели са 200 пъти по-здрави от стъклото, поради което се използват при създаването на уникални полупрозрачни структури.

Какво е твърд поликарбонат: общо описание

Материалът принадлежи към термопластични полимери, получени чрез кондензация на ацетон и фенол. Като част от производствения процес, химикалите се превръщат в гранули, които след екструдиране или шприцоване под формата на твърди пластмасови листове.

Продуктите имат стандартни размери 3050×2050 мм. Ако е необходимо, производителите могат да произвеждат листове с различни параметри на дължината, но запазвайки първоначалната ширина. Това се дължи на стандартните размери на екструдерите, използвани при производството на материала. Дебелината на термопласта може да варира от 1,5 до 20 mm, специфичното тегло е около 1200 kg / m3.

Видове монолитен поликарбонат

Монолитен поликарбонатен лист се предлага на потребителя в две разновидности:

  • Плосък – прозрачни листове във формата на правоъгълник, които нямат подчертан релеф на повърхността. В повечето случаи те се използват за остъкляване на къщи, изработване на витрини или обзавеждане на дома.
  • Вълнообразен – листов материал с вълнообразна повърхност, напомняща на шисти. Поради формата си, продуктите ефективно източват вода от склоновете на покрива, поради което вълнообразният монолитен поликарбонат често се използва при изграждането на навеси, беседки, полупрозрачни вложки на покривите на къщите.

Производителите на монолит произвеждат както прозрачни листове материал, така и цветни, които се боядисват чрез добавяне на специални пигменти към масата преди формоването. Използването на тази технология допринася за еднородността на цвета на продуктите и им позволява да запазят привлекателния си вид в продължение на много години. Доверете се на услугите на БГ Пласт 1.


Публикувано

в

,

Още по темата: