Начало / За дома / Как да изберем гаражна врата?

Как да изберем гаражна врата?

Безопасността на автомобила в гаража зависи преди всичко от надеждността на гаражните врати. Именно затова вратите трябва да се избират с особено внимание. В днешно време безопасността на гаражните врати вече не се свързва с масивни непробиваеми конструкции. Сигурните врати вече могат да бъдат и красиви и леки и напълно да се сливат с интериора на дома. Съществуват няколко решения за гаражни врати:

Гаражни секционни врати

В момента са най-разпространения тип врати. Представляват хоризонтално разположени, скрепени една с друга ламели от ламарина с пълнеж от пенополиуритан. Вратите се придвижват с помощта на релси и водачи, разположени в двата края. В този тип врати могат да бъдат вградени както прозорци, така и допълнителни пешеходни врати. Гаражните секционни врати са изключително здрави, с добра звуко- и термоизолация и освен това са безопасни, тъй като са изготвени от екологични и пожароустойчиви материали.

Секционните врати могат да бъдат задвижвани както ръчно, така и автоматично. Автоматичното задвижване се осигурява посредством двигател и релса, монтирани на тавана на помещението. Beninca предлага различни двигатели в зависимост от квадратурата и килограмите на секционните врати. Моторите са с вграден контролен блок с включен радиоприемник. Работата на задвижванията може да бъде гарантирана дори при отпадане на основното захранване, ако бъдат свързани батерии, които се поместват идеално в тялото на мотора.

От особена важност, предвид размера на гаражните секционни врати и интензитета на движение през тях, е обезопасяването им. То се осъществява чрез обезопасителни устройства против скъсване на въжета и пружини, чрез вградена спирачка в електромотора, амперметричен датчик против препятствия и чрез фотоклетки.

Гаражни врати тип „летящо крило“.

Маховите врати са монолитни и се прибират към тавана с помощта на метални механизми. Това до голяма степен ограничава използваемото пространство на помещенията, тъй като е необходимо да се предвиди такова и за размаха на самата врата. Тези врати са оборудвани с торсионни механизми и пружинни амортизатори, които смегчават работата им и ги правят практически безшумни. Основен минус при този тип конструкции е, че те изискват немалко свободно пространство за отваряне.

Автоматичното задвижване на гаражните врати тип „летящо крило“ е аналогично с това на секционните врати. То се осъществява посредством двигател и релса, монтирани на тавана на помещението.

Ролетни гаражни врати

Използват се по-често за магазини, складове, витрини или за затваряне на индустриални пространства. Този тип гаражни врати е най-евтиният вариант, но съществен недостатък при него е ниската сигурност.

Основно предимство при тях е, че не заемат много място. Могат да бъдат монтирани както от вътрешната, така и от външната страна на помещението. Охранителните ролетки по подобие на секционните врати са изработени от свързани помежду си хоризонтални ламели, изработени от ламарина с пълнеж от пенополиуритан. Те се навиват върху вал, в който може да бъде вграден електромотор за автоматичното им отваряне. Beninca предлага различни видове задвижвания, в зависимост от тежестта и диаметъра на вала на ролетките. Предлагат се с един или два мотора на 220 или 24 Vdc.

Вижте също

Кухня по поръчка откъде

Как да изберем фирма за изработка на кухни по поръчка?

Може би винаги сте се възхищавали на прекрасните кухни по поръчка, които виждате в различни ...

1 коментар

  1. Ролетните врати са доста често използвани и наистина удобни. Важно е, да се отбележи, че трябва внимателно да се избира производителя. Металните ролетни врати трябва да са преминали процес на поцинковане и прахово боядисване. Ролетните врати на Съни Блинс са поцинковани и с дебел слой покритие прахова боя.
    Гаражни врати се изработват точно по индивидуални размери и съобразно личните нужди на клиента. Важно е винаги да се избират според конструктивните условия.
    Секционните врати са по високият клас гаражни врати. Затварят гаража плътно и ви дават термоизолация.
    Тяхната функция осигурява максимално място за паркиране на автомобила в гаража и на алеята пред гаража. С почти неограничени възможности за инсталация могат да се създадат иновативни и уникални решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *