Как да изберем фирма за изработка на кухни по поръчка?

Кухня по поръчка откъде

Може би винаги сте се възхищавали на прекрасните кухни по поръчка, които виждате в различни сайтове и списание.

Те са уникални, различни и Вие решавате в един момент, че е крайно време да обновите своята кухня с мебели по поръчка.

В този смисъл е важно да попаднете на добра фирма, която да изработи цялостно кухнята по поръчка.

Добре известно е, че това може да е свързано с  цялостна реконструкция на това помещение. Преди да се стигне до оформлението на новата като дизайн кухня, може да се извършат някои ремонтни дейности, например, подмяна на контакти, електрически ключове, както и на някои водопроводни тръби. Това определя дългосрочната и безопасна експлоатация на кухнята.

Преди да се доверите на фирма, която да направи кухнята по поръчка, трябва да знаете следното. Процесът може да бъде разделен на две: първо да се изготви проект за дизайн от една фирма, а друга да изработи и монтира самите мебели. Разбира се, че има фирми, които поемат да извършат всичко.

Хубаво е да видите на място реализиран проект на самата фирма, защото едно е на снимка, а друго е в действителност понякога.

След като сте се спрели на определена фирма, то е време за сключване на договор. Това е много важен момент. В никакъв случай не пристъпвайте към даване на капаро без подписан договор. Някои хора правят устна договорка, а после, когато има възникнал проблем, не могат да изискат от фирмата да направи нужните корекции по изработените мебели.

Не забравяйте в договора да включите гаранция (повече от две години) по отношение на изработените мебели. В някои случаи механизмите могат да се окажат некачествени и фирмата трябва да ги подмени безплатно.

В договора се упоменават и сроковете за изработването на кухнята по поръчка, както и се уточнява сумата за нейната изработка.

На пръв поглед, договорът с посочените критерии е добър на теория. На практика обаче клиентът може да очаква неприятни изненади от всякакво естество. Например, майстор, който идва подпийнал на работа и чака да му сервирате 2-3 бири, за да започне монтажа на мебелите. Или пък да се стигне да авария със стената при поставянето на шкафовете или рафтчета.

Всъщност списъкът може да бъде доста дълъг и човек трябва да бъде подготвен за всякакви неприятни изненади.

Когато посещавате уебсайта на дадена фирма, която изработва кухни по поръчка, не се доверявайте на суперлативите, които са споделени от доволни клиенти, а се разровете във форумите и прочетете какво споделят хората за тази фирма. Може да се натъкнете на доста отрицателни мнения, въпреки лъскавия сайт.

Но след тези мрачни сценарии, има и добра новина: може и да попаднете на фирма, която да е коректна, да работи качествено и в срок.

Това означава, че наистина ще се радвате на прекрасна кухня, за която ще ви завиждат всички.

Важно е да не забравяте, че това изисква значителна сума финансови средства, защото кухнята по поръчка налага и свяна на електроуредите, мивката, а често и подовото покритие. Хубаво е да сте наясно предварително каква сума ще трябва, за да сте спокойни, че ще имате качествено изработена кухня. Такава като по журналите.

Как да намерите фирма за изработване на кухни по поръчка?

Има два основни начина да направите това.  С търсене в интернет и препоръки от приятели и познати. В първия случай трябва да се обърне внимание на сайта и честотата на появата на нови материали на неговите страници. Качеството на тези материали също е критерий за оценка на работата на изпълнителя. Във втория случай може да посетите своите приятели, които са ползвали услугите на конкретната фирма и да оцените изработката.


Публикувано

в

Още по темата: