Критерии за избор на подслушвателни устройства

gps подслушвател

Подобренията в съвременните технологии и непрекъснатите изследвания дадоха възможност подслушвателните устройства днес да са със сложни и надеждни функции. Много шпионски приспособления могат да улавят аудио, видео и/или комбинирани данни дистанционно. И те могат също да бъдат активирани дистанционно. Така че, има по-малък риск човекът, който шпионира да бъде заловен, опитвайки се да извлече информация.

По същия начин устройствата за подслушване могат да имат достъп до вашата WiFi мрежа, компютърни камери и смартфони. Технологиите днес не са това, което бяха преди 10 години. Те са много напреднали и дават възможност по-лесно от всякога шпионинът да получи достъп до желаната информация.

Производството и продажбата на шпионски джаджи е индустрия, в която се въртят милиарди долари. Те са лесно достъпни, стават все по-евтини и по-трудно откриваеми. Основната технология се е променила от аналогова към цифрова.

В същото време има и отлични програми в мобилните телефони, които играят роля на подслушвателни устройства. Тези програми са достъпни за почти всички модели съвременни мобилни телефони. Уникалните софтуерни приложения са с добро качество за крайния потребител. Този софтуер е много лесен за ползване и с минимално разбиране може да се подслушва с него.

Пазарът се отличава с голямо разнообразие на подслушвателни устройства, които са с различни цени според марката и функциите, които предлагат. Конкуренцията между различните производители даде възможност за създаването на подслушвателни устройства с фантастични характеристики. Такова изключително добро подслушвателно устройство е миниатюрният тракер и GSM подслушвател.

Тази апаратура е много малка и лесно може да се прикрие навсякъде – 40х34х14 мм като тежи само 27 грама. Нужна е за нейната работа микро СИМ карта. Това много малко подслушвателно устройство дава както текущата позиция на следеното лице, както и точно какво говори. Основно се ползва за шпионски дейности, които включват събиране на важна и компрометираща информация. Но трябва да се отбележи, че то е и идеално за връзка със собствените деца.  Трябва да се отбележи, че е с паник бутон, който изпраща сигнал SOS и на 2-та телефона. Батерията държи около 50 часа при работен процес, ако данните през GPRS са на всеки 10 минути.  Подслушвателното устройство е с цена 169 лева и 12 месечна гаранция.

Ако трябва да обобщим, то най-търсени са подслушвателните устройства, които използват SIM карта за дистанционно наблюдение на звука. Те често се наричат безжични устройства за подслушване.  Реално  се използват навсякъде, където GSM клетъчната телефонна мрежа е достъпна. По същия начин, те често се използват за наблюдение на разговорите на хората в една стая.

Не е изненадващо, че подобни устройства могат да бъдат вградени в различни предмети от бита:  настолен  часовник, часовник на стената, детектор за дим, картина, мишка и др.

Най-добрите устройства за подслушване трябва да отговарят на определени критерии, за да се удостовери, че са най-добрите. Те трябва да бъдат сравнително малки, батерията им да държи повече, да обхващат по-голям периметър за подслушване и да улавят всякакви звукове В същото време е важно  да имат добра гаранция, да не се повреждат лесно, да се работи с тях ефективно. Трябва да вземете предвид всички тези фактори, преди да закупите подслушвателно устройство.


Публикувано

в

,

Още по темата: