Кухня дизайн – какви са модерните тенденции

Кухня дизайн

Напредъкът на технологиите неминуемо оказва влияние върху целия ни живот и дизайнът на кухни не прави изключение. Все повече хора искат да се възползват от новите възможности, които технологиите дават, за да облекчат ежедневните си задължения. Анализатори отбелязват, че най-благотворен е плавният преход, като съвременният кухня дизайн съчетава приветливия уют на познатото с функционалността, която ще е все по-важна в бъдеще.

Новите технологии в кухня дизайн засягат най-вече избора на уреди

Интерактивните повърхности за готвене са тенденция, която напълно господства в съвременния кухня дизайн. Индукционното нагряване използва магнитни компоненти, скрити под плота за готвене. Неговото предимство е, че загрява целия съд, а не само дъното, което от една страна пести енергия, а от друга – означава, че храната се приготвя по-бързо и равномерно. Някои от най-модерните интерактивни плотове позволяват излъчването чрез проектор на рецепти и полезни бележки направо върху плота.

Интерес в съвременния кухня дизайн представляват и “интелигентните” хладилници. Чрез различни приложения потребители с хладилници от висок клас, могат да въвеждат какво е съдържанието и да следят за наличностите, но бъдещите тенденции са това да става автоматично, чрез сканиране на баркод при поставяне на продуктите вътре.

Изборът на екологично устойчиви материали е все по-важен в съвременния кухня дизайн

Това от една страна гарантира по-редки ремонти за потребителите и по-лесна поддръжка на имуществото, а от друга – осигурява щадящо и ефективно разходване на ограничените природни ресурси и демонстрира грижа за бъдещето на планетата. Все по-популярен материал за производство на плотове в съвременния кухня дизайн става кварцът. Според експерти инженерният кварц съчетава най-доброто от естествената сила на природата и напредъка на човешката дейност. Плотовете, изработени от този материал се характеризират със забележителна здравина и устойчивост.

При производството на кухненски мебели все по-предпочитан в актуалния кухня дизайн материал е компресираната дървесина, известна още като шперплат. Тази повърхност се отличава също със здравина и устойчивост, но и с гъвкавост, което е важно при производството на мебели.

Актуалният кухня дизайн залага на отворени планове, разчупен интериор и повече светлина

Изборът на светли и натурални нюанси за обзавеждането прави всяка кухня по-просторна и приветлива. Отворени рафтове и повече плотове също ще направят пространството визуално по-голямо. Кухненският остров е тенденция, която не отстъпва позициите си в съвременния кухня дизайн. Той е интересно решение за по-големи помещения, както и за кухни с отворен план, като осигурява преход към останалата част от обзавеждането. Не на последно място, естествената светлина е от голямо значение, за да изглежда една кухня приветлива. Големи прозорци и огледални повърхности в интериора са добро решение. Поставете и допълнително осветление на ключови места в кухнята, за да си осигурите комфорт.

 

Съвременният кухня дизайн е отворен за напредъка на новите технологии, но и съхранява най-привлекателните и харесвани предимства на класическия и уютен интериор. Подберете най-подходящото за вас съчетание между двете, за да ви е лесно и удобно да използвате вашата кухня, но и да ви е приятно да се наслаждавате на времето, прекарано в нея със семейство и приятели край трапезата с вкусна храна.


Публикувано

в

Още по темата: