Идва лято – подгответе подходящите дрехи

Дамски тениски

Дамски тениски – време е за небрежен шик!  Научете от статията повече за тази дамска дреха, с която може да оберете всички погледи.

Тениската някога е принадлежала към категорията на бельото, но днес се използва като връхна дреха. Първите тениски се появяват през четиридесетте години на миналия век и до края на петдесетте години, благодарение на американския филм „Трамвай Желание“ с Марлон Брандо, стават популярни.

В продължение  на много години тениската е и остава една от най-обичаните дрехи.  Тя е подходяща както за ежедневно облекло, така и за коктейли, а дори и като блуза под строг бизнес костюм.

Има мъжки и дамски тениски.

Дамските са по разнообразни като модели –  те могат да бъдат много къси до кръста, малко под дължината на талията или удължени – до средната линия на бедрото (вижте огромния избор в ree.bg). Като правило, тениските са с къси ръкави с остро или обло деколте. Но има и дамски тениски без ръкави. Те могат да бъдат плътно прилепнали и свободни по тялото.

Направени са често от памук или смесени материали – памук с полиестер или еластан, както и има такива от вискоза с еластан, чист полиестер и др.

Цветовата схема на тази дреха е много разнообразна: има едноцветни, в различни цветове или с печат. Дамските тениски с апликации на гърдите са особено популярни днес: те могат да бъдат всякакви мотиви, кадри от филми, снимки на известни личности и дори собствените снимки на притежателя на тениската.Дамска тениска

Как се избира дамска тениска, има ли правила?

Изборът на този елемент от облеклото зависи само от  личния вкус и предпочитания. Разбира се, тесните модели на тениската ще изглеждат най-добре на  момичета и слаби жени.

Една проста бяла тениска е може би един от най-недооценените елементи в женския гардероб.

В един модерен дамски гардероб, бялата тениска е задължителна и може да бъде в различни разновидности. С право може да се нарече универсален войник  и не се свързва със спортното облекло. Бяла тениска – запомнете – тя е  незаменим компонент от гардероба на жената.

С настъпващото лято идва и моментът да изпробвате тениските във всякакви комбинации, за да изглеждате с небрежен шик всеки ден.


Публикувано

в

Още по темата: