Люлки и пейки за градината

градински люлки

Лятото вече е в разгара си, слънчевите дни и високите температури са ежедневие, така че може би сега е точният момент да се проследи пазара, за да се види какви опции за люлки за градината и двора има в магазините. За да ви улесним в избора, по-долу ще се спрем на няколко варианта – и по-скъпи, и по-достъпни.

Последната година и половина, по време на ограниченията на движението, да имате външно пространство, където можете да играете свободно, изглеждаше като мечта за почти всички хора. И ако сте от късметлиите, които могат да се насладят на такова нещо, би било жалко да не го подредите възможно най-уютно, за да се възползвате от него в горещите дни и вечери.

Вероятно вече сте поставили светлини, растения и всякакви декорации в списъка си за пазаруване, но нека добавим и няколко модела за градински люлки и хамаци. И така, в името на пълната релаксация, сме ви подготвили варианти за всеки джоб.

Люлки тип гнездо от ратан

Ако сте доказан фен на бохо стила , тогава вероятно ще сте възхитени от люлките за вътрешен двор от ратан, за да завършите аранжировката. Най-качествените модели наподобяват истинско птиче гнездо и са направени от метална рамка, така че може да издържи и по-„големи“ потребители, а също и капризите на времето. Можете да ги закачите на тавана на беседката или да импровизирате и окачите на дърво в градината.

Окачен стол тип гнездо

По-достъпни варианти на модела от ратан, но с подобна визия, са столовете за градина, изработени от полиуретан. Изглеждат същите като дизайн и можете да ги купите за по-малко от половината от цената на ратановите. Голямата разлика е в рамката и материала, който при по-евтините е синтетичен, но също толкова издръжлив.

Дървени люлки за двора

За по-селско подреждане можете да изберете класическата люлка от масивно дървоНай-качествените модели обикновено издържат максимално тегло от 300 килограма, така че трима или четирима души могат да седнат на люлката. И пейката може да се превърне в легло – какво повече може да искате от това да заспите в градината, докато се люлеете?

Подобен модел, но който не може да стане легло, е с драстично по-ниска цена, особено когато материалът е борова дървесина.

Важно е да има стабилен сенник, който осигурява водоустойчиво покритие и хладна сянка в слънчеви дни. Задължително е дървото да е обработено с устойчив на атмосферни влияния лак.

Окачени люлки тип пашкули

Друг вариант на люлки за двор бохо освен тези от гнездото са тези от пашкул. Повечето модели са изработени от текстуриран материал от памук и кремав полиестер, закрепен върху окачена метална рамка.


Публикувано

в

Още по темата: