Начало / Полезно / Маркови маратонки и техните разновидности
markovi maratonki

Маркови маратонки и техните разновидности

Маркови маратонки без съмнение оглавяват списъка на популярните тенденции, които са се утвърдили в модерната мода през последното десетилетие. Изглежда, че доскоро кецове и маратонки се носеха изключително за спорт и разходки сред природата – днес ги виждаме навсякъде: по улиците на градовете, в ресторантите и клубовете, а понякога дори в офиса и на специални събития.

Искате ли да знаете повече за това как да изберете и с какво да комбинирате маркови маратонки? Днес ще се спрем на това по-подробно.

Мъжки маратонки и техните разновидности

Мъжките спортни обувки са много популярни в наши дни, но за да изберете правилния чифт правилно, си струва да разберете неговите разновидности.

Маратонките са удобни обувки с ергономична гумена подметка и доста масивна, често перфорирана, горна част от текстил или кожа. Първите модели от този вид се появяват в началото на 20 век, а в средата на 20-те години на миналия век са пуснати в масово производство от немската компания Adidas, която и до днес е един от световните лидери в производството на спортни обувки.

В продължение на няколко десетилетия марковите маратонки се използват изключително за спорт, постепенно моделите започват да се разделят на спортни направления: обувки, предназначени за бягане, футбол, баскетбол, тенис и др., Станаха отделни категории.От края на 70-те маратонките започнаха постепенно навлизат в ежедневната мода, а в последно време те здраво си осигуряват заглавието на пълноценен елемент от небрежен стил.

КЕЦОВЕ ОТ ПЛАТ

Платовите кецове са вид спортни обувки с плоска подметка, изработена от гума и гладка горна част, изработена от плат, по-рядко от кожа. Височината на класическите маратонки е по-висока от глезените, но ниските модели постепенно печелят популярност.

Ако историята на маратонките е неразривно свързана с компании като Adidas и Nike, тогава моделът на Чък Тейлър All-Star на американската марка Converse, който беше пуснат през 20-те години на миналия век и все още е популярен в леко модернизирана форма, е признат за класически маратонки.

Първоначално маратонките се използваха предимно за спорт и поради лекотата и ниската цена този модел обувки бързо се разпространи в целия свят, включително в СССР, където платнените кецове бяха стандартизирани в съответствие с GOST. В края на 20 век този модел обувки започва да се свързва с различни субкултури, например скейтъри. Днес маратонките са пълноценен елемент от съвременната градска мода.

ВИСОКИ КОЖЕНИ КЕЦОВЕ

Високите кецове са най-новият подвид спортни обувки, разположени между маратонки и боти. По-масивни от маратонките обаче, те не могат да се причислят към маратонките, тъй като първоначално са създадени не като обувки за спорт, а като елемент на уличния стил. Високите кецове често се характеризират с особено впечатляващи дизайни и често се произвеждат от марки, които преди това не са работили със спортни обувки.

 

Вижте също

Велико Търново

Защо да купите имоти във Велико Търново

Във Велико Търново ще намерите подходящи оферти за недвижими имоти в тихи и красиви квартали, ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.