Маркови маратонки и техните разновидности

markovi maratonki

Маркови маратонки без съмнение оглавяват списъка на популярните тенденции, които са се утвърдили в модерната мода през последното десетилетие. Изглежда, че доскоро кецове и маратонки се носеха изключително за спорт и разходки сред природата – днес ги виждаме навсякъде: по улиците на градовете, в ресторантите и клубовете, а понякога дори в офиса и на специални събития.

Искате ли да знаете повече за това как да изберете и с какво да комбинирате маркови маратонки? Днес ще се спрем на това по-подробно.

Мъжки маратонки и техните разновидности

Мъжките спортни обувки са много популярни в наши дни, но за да изберете правилния чифт правилно, си струва да разберете неговите разновидности.

Маратонките са удобни обувки с ергономична гумена подметка и доста масивна, често перфорирана, горна част от текстил или кожа. Първите модели от този вид се появяват в началото на 20 век, а в средата на 20-те години на миналия век са пуснати в масово производство от немската компания Adidas, която и до днес е един от световните лидери в производството на спортни обувки.

В продължение на няколко десетилетия марковите маратонки се използват изключително за спорт, постепенно моделите започват да се разделят на спортни направления: обувки, предназначени за бягане, футбол, баскетбол, тенис и др., Станаха отделни категории.От края на 70-те маратонките започнаха постепенно навлизат в ежедневната мода, а в последно време те здраво си осигуряват заглавието на пълноценен елемент от небрежен стил.

КЕЦОВЕ ОТ ПЛАТ

Платовите кецове са вид спортни обувки с плоска подметка, изработена от гума и гладка горна част, изработена от плат, по-рядко от кожа. Височината на класическите маратонки е по-висока от глезените, но ниските модели постепенно печелят популярност.

Ако историята на маратонките е неразривно свързана с компании като Adidas и Nike, тогава моделът на Чък Тейлър All-Star на американската марка Converse, който беше пуснат през 20-те години на миналия век и все още е популярен в леко модернизирана форма, е признат за класически маратонки.

Първоначално маратонките се използваха предимно за спорт и поради лекотата и ниската цена този модел обувки бързо се разпространи в целия свят, включително в СССР, където платнените кецове бяха стандартизирани в съответствие с GOST. В края на 20 век този модел обувки започва да се свързва с различни субкултури, например скейтъри. Днес маратонките са пълноценен елемент от съвременната градска мода.

ВИСОКИ КОЖЕНИ КЕЦОВЕ

Високите кецове са най-новият подвид спортни обувки, разположени между маратонки и боти. По-масивни от маратонките обаче, те не могат да се причислят към маратонките, тъй като първоначално са създадени не като обувки за спорт, а като елемент на уличния стил. Високите кецове често се характеризират с особено впечатляващи дизайни и често се произвеждат от марки, които преди това не са работили със спортни обувки.

 


Публикувано

в

Още по темата: