Международен транспорт и спедиция цели товари, групажни пратки

kamion Като специализирана фирма с достатъчно сериозен опит зад гърба си в сферата на международните превози, спедиция и логистика на цели товари и групажни пратки, ИА ТРАНС ЕООД предлага своите услуги на преференциални цени за своите стари и нови клиенти. Транспортната компания разполага с богат автопарк, охраняема складова база и специалисти в сферата на логистиката, които ще ви гарантират, че превозът на вашият товар ще премине безпроблемно и в предварително обещаните срокове.

Нашата компания може да ви помогне за превозването на всеки тип товари – бързооборотни стоки, опасни ADR товари, дрехи, лични вещи, контейнери със стоки и всичко останало, което може да бъде превозено по сухопътен, морски и въздушен път. ИА ТРАНС извършва регулярни групажни превози до Холандия, групажни превози до Португалия и групажни превози до Испания. Освен това може да ви предложим всекидневни експресни авиопратки и организиране на цели товари с кораби. Всеки един превоз, който извършваме може да бъде застрахован при нас. Тук е моментът да отбележим, че ще ви компенсираме, ако поради наша грешка – закъснял или неосъществен превоз, ще поемем загубите ви.

Искаме да обърнем малко повече внимание на международните превози по вода и въздух, тъй като в обществото има ограничено количество информация по тези въпроси, за които със сигурност искате да научите повече!

korab Морският транспорт е най-бавният от трите, но същевременно най-евтиният. Всъщност това е най-голямото му предимство – ниската цена. Също така товаропоносимостта на корабите е значително по-голяма от тази на самолетите и автомобилните превози. Така че за извозването на някои товари единственият възможен начин е този. Другото, което трябва да знаете за международните превози по море е разделянето на водните територии. Те са разделени на три категории – вътрешноморскитеритории, изключителна икономическа зона и зона на свободно море. В първата категория спадат водите, върху които пълен контрол и суверенитет имат определени държави. Те определят коридорите и таксите за плаване на чуждестранните плавателни съдове в тях. В изключителната икономическа зона пък могат да се извършват не само морски превози, но и да се строят съоръжения в тях, а в свободната зона всички държави имат право да извършват превози и консолидиране, без да плащат някакви такси или да искат разрешение от някого.

samolet При въздушния транспорт нещата стоят по малко по-различен начин. При тях превозите се извършват от „летище до летище”, което в чести случаи налага използването на комбинирани превози – въздух-суша, което означава, че щом „товарът кацне” трябва да бъде натоварен на автомобилен превоз, с който да бъде извозен до складът или друго място, където искате да бъде доставен. Предимствата на въздушният транспорт се изразяват в бързината на превоза, малкото документация, улеснените гранични процедури и гъвкавостта, която предлагат полетите със самолет. Международните превози по въздух са най-скъпи и са подходящи за износ и внос на стоки, спешни превози на лични вещи, документи, стоки и т.н.

Така че, в зависимост от нуждите ви можем да ви предложим три вида транспорт. Като професионалисти в областта на международните превози ще ви дадем съвети за това кой транспорт би бил най-подходящ и същевременно евтин за вашите нужди. Много хора се колебаят и често взимат грешното решение поради „неинформираност” по важни въпроси свързани с международният транспорт и логистика.

*Текстът е подготвен от ИА ТРАНС ЕООД.


Публикувано

в

Още по темата: