Най-често срещаните фетиши

фетиши

Всички имаме различни фантазии и фетиши – някои са по-редки от други. Но е важно да разберем какво ни прави уникални, особено когато става въпрос за отваряне на нови необичайни врати.

Всяка полова идентичност и ориентация може да бъде странна и това, което изглежда странно за вас, може да е нормално за някой друг. Нищо не е извън границите, стига всичко да се практикува по безопасен и законен начин.

Приготвили сме списък с най-често срещаните сексуални фетиши. Може дори да намерите своя в списъка!

БДСМ

След публикуването на 50 нюанса сиво, стигмата, свързана с BDSM, беше значително намалена и робството беше изведено на преден план в мръсните фантазии на всички и с право. Проучванията показват, че тези, които са опитали BDSM, са изпитали повече еротично удовлетворение, но колко популярно е то? В едно проучване почти половината от възрастните признават, че са експериментирали с БДСМ секс играчки. Сега, ако толкова много хора са експериментирали, представете си колко от тях си фантазират за това?

Практикуването на BDSM не трябва да е плашещо, просто се нуждаете от здравословна комуникация и честност. Ако искате да изследвате доминиране и подчинение или сексуални действия, граничещи с мазохизъм, уверете се, че винаги практикувате безопасно.

Крака

Няма единен стандарт за това какво харесват хората. Може да е пълен фетиш на краката или може би просто сте любопитни. Както се съобщава в Psychology Today, 14% от участниците съобщават, че преди това са имали сексуална фантазия, в която краката или пръстите на краката са играли важна роля. Подофилията (техническо име) е една от най-често срещаните перверзии, от снимки на крака до порно, краката са често фетишизирана част от тялото. Някои хора харесват високи сводове, педикюрирани пръсти, мека кожа, специални форми на ноктите, определени размери, но както при обувките, не може да има универсален размер за всички.

Сексуално удовлетворение може да дойде в много форми, от масаж на краката, до включване им в любовна игра.

Ролева игра

Вашият партньор се превръща в мистериозен непознат, който ще ви накара да изживее сексуалната си фантазия.

Водни спортове

Това е сексуална активност, която включва урина. Златните душове може да изглеждат скандални, но всъщност са доста обичайни като цяло и са много често срещан фетиш за мнозина. В едно проучване 23% посочват, че са гледали порно с урофилия. Хората се наслаждават на водните спортове по различни причини: за някои това е заради усещането за топлина и влага, за други е заради чувството на унижение.

Групов секс

Груповият секс в този списък вероятно не е толкова изненадващ, като се има предвид, че медийните изображения на полиаморията, груповия секс и секс партитата се преместиха от сенките в мейнстрийма. Ако сте попаднали в приложения за запознанства, вероятно сте срещали двойки, които търсят „еднорог“ (някой, с когото да правят тройка), но груповият секс не се ограничава само до тройки. Това може да бъде оргия от много хора. До 89% от анкетираните са фантазирали за групов секс/тройка по един или друг начин, според проучването. Това не означава, че всички тези хора са въвлечени по някакъв начин, но има някои чудесни начини да се потопите в груповия секс с партньор или сами. Уверете се, че всички участващи страни знаят основните правила и се насладете на изследването на този секс фетиш.

Воайорство

Според Journal of Sex and Research воайорството е едно от най-често срещаните сексуални желания. Воайорството е да гледаш как други се разгорещяват, което може да бъде доста възбуждащо и не толкова страховито, колкото си мислиш. Въпреки това, както при всичко, воайорството трябва да се извършва по взаимно съгласие и гледането на някого без негово разрешение е неприемливо.

Ако искате да намерите хора, които да гледате, опитайте да отидете на секс парти, където хората активно се съгласяват да бъдат гледани от всички!

Има различни начини да воайорствате и изпробването с партньор може да бъде чудесен начин да обогатите сексуалния си живот. От гледане на партньора ви да мастурбира или да го видите под душа, до по-интензивни начини за изследване на воайорството, като например да доведете допълнителен човек в спалнята.

Латекс

Вариантите са два: да го носите сами и да се наслаждавате на усещането или да се възбуждате от гледката на други в латекс.

Латексът е подобен на кожата – гладка текстура, еластичност, приятен вид и приляга като втора кожа. Това е една от теориите защо хората го харесват толкова много – той гали тялото чувствено, без да оставя нищо на въображението.

 

Важно е преди да започнете някоя BDSM практика, да се запознаете с тънкостите и изискванията към нея. Можете да получите истински секс съвети от професионалисти в областта на фетишите и така да сте сигурни, че правите всичко правилно и безопасно.

 


Публикувано

в

Още по темата: