Нужна ли е кремацията на домашни любимци и защо?

кремация на куче

Законите за организиране на погребение на домашни любимци са много строги и забраняват на собствениците да заравят телата на кучета, котки, птици или зайци в земята, както и да ги пускат във водоемите (басейни, реки, язовири). В този ред на мисли най-хуманния и почтителен начин да се сбогувате с любимото животно, е като се обадите на фирма за кремация на домашни любимци. Да, понякога кремирането може да излезе по-скъпо, но пък вашият любимец заслужава уважение.

Малцина знаят, но при разлагането на починали животни, които са заровени в земята или изхвърлени в реките, може да се появят опасни зарази за хората и другите живи същества. От тази гледна точка, е нужно да преминете през процедура по кремация на домашен любимец, за да не нарушавате закона, и в същото време да предпазите хората и другите животни от заразяване.

Самата кремация представлява изгаряне на тялото на животното в специална пещ. Извършва се от специалисти, които притежават лицензирани крематориуми и осигуряват не само кремирането, но извозването на трупа и съхранението му в хладилна камера, докато не настъпи часът на процедурата. Такива фирми са малко в България, но съществуват и можете да ги използвате.

Имайте предвид, че ако не спазите законовите процедури за погребение на домашен любимец, включващи използването на предназначените за целта гробищни паркове за животни или крематориумите за домашни любимци, можете да бъде санкционирани от закона. Освен това, любимото Ви животно трябва да почива в мир, така че намерете начин да му го подсигурите.

Няколко думи в обобщение

Кремацията на домашен любимец, е една добра възможност да кажете сбогом на обичаните от Вас кучета, зайчета, котки или птичета. По-горе Ви обяснихме как да се съобразите със закона за изпращане на животните във вечния им път, а също и защо тази процедура е хуманна и желана от повечето стопани. Сега Ви желаем да имате по-малко тъжни поводи, и да се усмихвате повече.


Публикувано

в

Още по темата: