Няколко причини да започнем да носим сребро

Защо и кога да носим сребро?

Хората свързват среброто с лукса от десетилетия – фразата „сребърна лъжица“ се aсоциира именно с богатството.

Стерлингово сребро например – 92,5% сребро, 7,5% други метални сплави (обикновено мед) – носи традицията на луксозното сребро в бижутерията. Някои хора смятат, че среброто е само за обеци. Всъщност то се използва във всеки вид бижута, които можете да си представите, за да създаде външен вид, който може да бъде както вечен, така и модерен. Ето защо е толкова лесно да намерите различни видове сребърни комплекти, които чудесно допълват вашия стил.

Съвременните дизайнери на бижута също много разчитат на този благороден метал, защото той е идеалната комбинация от ковкост, красота и издръжливост. Независимо дали търсите ежедневни аксесоари или нещо за официален повод, вероятно ще намерите сребърни бижута, които изглеждат направени точно според вашите лични вкусове.

Ето още няколко причини, поради които трябва да добавите сребро в кутията си за бижута.

Вечност

Когато се грижите правилно, бижутата от стерлингово сребро могат да издържат цял ​​живот. Всички хора, които имат такова у дома си, знаят, че техните бижута могат да изглеждат абсолютно еднакви дори след четиридесет години!

Истинското сребро от 925 проби не е евтино. Но допълнителните разходи са повече от заслужаващи си за качеството, стойността и живота на бижутата. Някои от добре направените артикули може дори да станат семейни реликви в бъдеще.

За да сте сигурни, че получавате бижута с най-високо качество, трябва да купувате от утвърдени, реномирани бижутерски компании.

Винаги на мода

Всяка жена, която обича да е в крак с последните тенденции в модата и бижутата, знае, че темпото на модните трендове в бижутата може да бъде шеметно високо. Постоянно следене на това, което влиза и което излиза от мода, е изтощително.

За щастие, популярността на стерлинговото сребро означава, че то винаги е модерно. Най-новите стилове в бижутата винаги ще включват сребро, дори и ако дизайнът се промени.

Напоследък например скъпоценните камъни и необработените минерали се превърнаха в основен елемент на пролетните и летните аксесоари. Често тези камъни са поставени именно в сребро.

Много варианти

Тъй като среброто е сравнително мек метал, за бижутерите е лесно да моделират и експериментират – което означава, че постоянно се предлагат нови дизайни. Широката гама от стилове и дизайни означава, че със сигурност ще намерите нещо, което отговаря на вашия личен стил. Независимо дали търсите медальон, гривна, пръстен или колие, има хиляди опции.

Лесно се създава колекция

Разнообразието от налични опции от сребро прави много лесно за вас да изградите напълно или пък да надградите вашата колекция от бижута. Стерлинговото сребро допълва повечето метали, така че не е нужно да се притеснявате за нещо, което не би му подхождало.

По същия начин, ако търсите уникални артикули от висок клас, среброто трябва да бъде във вашия списък. Дизайнерите го използват, за да изпълняват най-креативните си проекти.

Едно от големите предимства на среброто е, че то е не само популярно сред потребителите – то е популярно и сред дизайнерите. Да, сребърните бижута са победа и за двете страни.

За всеки повод

Бижутата от стерлингово сребро са подходящи винаги и навсякъде, независимо от повода. Както за небрежен ежедневен тоалет, така и за изискана рокля на гала вечеря. Може дори да можете да носите едно и също бижу и за двата случая!

Защо ли? Защото среброто добавя елегантен щрих към всеки външен вид.

Хипоалергенни свойства

За разлика от артикулите, направени от евтин никел, месинг или други неблагородни метали, които могат да раздразнят кожата ви, бижутата от стерлингово сребро не съдържат метални добавки, които могат да причинят алергична реакция.

Хората, които са алергични към метали като никел и или месинг, могат да носят бижута от сребро без никакви притеснения. Това е особено важно за аксесоари като обеци – можете да ги носите, без да се страхувате, че ще имате здравословни проблеми след това.


Публикувано

в

Още по темата: