Начало / За дома / Откъде си намирате болтове и гайки?

Откъде си намирате болтове и гайки?

Когато става въпрос за болтове и гайки, повечето хора си представят крепежните елементи в областта на строителството. Това естествено не е далеч от истината, но в ежедневието се оказва, че често се налага да търсим малки по размер болтчета, които не могат или трудно се намират в масовите строителни магазини и хипермаркети.

boltove-pcРешението в тези специфични случаи е да се търсят специализирани магазини за болтове съгласно целите, за които ни трябват съответните съединителни елементи. Класически пример за това са болтчетата за сглобяване на компютърните части. Който е сглобявал и разглобявал компютри знае, че в кутията има само няколко вида болтове, но те са специфични и е много по-лесно и удобно да ползваме точно тях, ако се налага да добавяме компоненти за ъпгрейд или разширяване на конфигурацията. Компютътните кутии също така имат специални външни болтове с уголемена глава, така че отвиването и завиването им на ръка да бъде съвсем лесно и безпроблемно. При закрепянето на дънната платка към кутията пък се използват изолиращи „шайби“, които предпазват от „окъсяване“ дъното.

Друг специфичен сектор на т.нар. крепежни елементи е „детският“ сегмент – конструктори за сглобяване за деца и юноши. Едва ли има момче, което не се е занимавало с „конструкторска“ дейност – като се започне от пластмасовите болтове и гайки за най-малките и се стигне до висококачествените комплекти, от които в кръжоците за моделисти строят роботи и сложни машини.

Феновете на тези различни направления си имат любими и препоръчвани магазини за пазаруване, които се споделят в специализираните форуми и така кръгът се затваря – специфичното търсене създава насрещно предлагане от определени търговци, което предвид покриването на малка част от пазара остава бутиково и реално задоволява нуждите на таргетирана аудитория.

Така че, нашият съвет е – ако търсите рядко срещан модел болт или гайка, който не намирате в стандартните магазини – разровете се във форумите свързани с областта и със сигурност някой ще ви препоръча правилното място за намиране на подходящо решение.

Вижте също

Кухня по поръчка откъде

Как да изберем фирма за изработка на кухни по поръчка?

Може би винаги сте се възхищавали на прекрасните кухни по поръчка, които виждате в различни ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *