Парти сред природата – най-важните детайли

От край време, още с появата на първото кокиче хората започват да си мечтаят за слънце, планина, море, излети сред природата, купони на открито, лагерен огън, разнообразни спортове, ваканции, вълнуващи уикенди, дълги дни и щури нощи. Преди да стегнете куфарите (раниците), обаче, е добре да помислите за всичко необходимо, включително и за следващите важни, но често подценявани детайли.

parti-na-otkrito Хапване и пийване.

Партитата сред природата обикновено са ситуирани на някой плаж, горска поляна, край язовир или река. Те са прекрасен повод да избягате от шума и суматохата на града, както и невероятен източник на щури забавления, смели постъпки, безпаметни вечери и незабравими мигове. Всичко е прекрасно, докато не свърши нещо – храна, алкохол, освежаващи напитки. Ако сте решили да организирате подобно събитие е изключително важно да вземете достатъчно количество провизии. Най-добре се запасете с повече хапване и пийване, отколкото мислите, че ще Ви трябва. От една страна – ще сте сигурни, че никой от гостите Ви няма да остане гладен (жаден), от друга – „остатъците” могат да Ви вдъхновят за още един ден „свобода”. Имайте предвид, че много от малките градове в България не разполагат с денонощни магазини, затова е най-добре да подготвите всичко предварително.

repelenti Без неканени „гости”.

Кой не обича чудесата на природата? Някои от творенията й, обаче, могат да бъдат доста неприятни, особено през лятото. Красивата зеленина и ароматните цветя водят със себе си множество досадни и „кръвожадни” гости – насекомите. Всички живи същества заслужават уважение, но едва ли някой би искал група комари, кърлежи, бълхи или оси да се самопокани на партито му. Вместо да проклинате мястото, на което се намирате или да броите ухапвания (ужилвания), по-добре се запасете с репелент против насекоми. Имайте предвид, че някои хора са алергични към определени видове без дори да подозират, затова се уверете, че аптечката Ви е снабдена с поне един противоалергичен препарат. Не подценявайте сериозността на алергиите и не разчитайте на медицински познания, „придобити” чрез гледане на докторски сериали. В случай на необичайни реакции (всички знаят как изглежда едно „нормално” ухапване от комар, например) веднага потърсете лекарска помощ.

Защита срещу буря или пек.

Един от най-важните елементи на купоните сред природата е свързан с осигуряването на сянка или завет. Без значение колко красива местност сте избрали или колко вкусна е храната, ако не предоставите на гостите си необходимия подслон, те едва ли ще се забавляват така, както Ви се иска. Все пак никой не обича да се пържи цял ден (а може и повече) на лятното слънце, да бъде брулен от силен вятър, да изцежда вода от дрехите си (през есента) или да бъде мишена на градушка. Най-добрият начин да защитите присъстващите е като вземете шатра под наем, която ще Ви осигури необходимото скривалище от капризите на времето. Right Rental ще Ви предложи богата гама от шатри и оборудване, подходящи за всеки повод. Тук ще откриете разнообразни модели, форми и размери, отговарящи на всеки вкус и джоб.


Публикувано

в

Още по темата: