Парфюми – нестандартни начини за употребата им

Със сигурност много от вас имат нишови парфюми и с течение на времето те свършват. Някои по-бързо, други по-бавно… Но има и такива, които се използват много рядко. Може би става дума за подарък, който всъщност не ви хареса. Или сте си купили парфюм без предварителен тест и миризмата после не ви допада. И такива парфюми просто стоят и чакат своя звезден час, който обаче едва ли ще се случи.

Ако искате обаче, все пак, може да ги използвате и да им вдъхнете нов живот!

Всеки парфюм с течение на времето променя аромата си  –колкото и странно да е, и той има срок на годност. Трябва ли да изхвърлим шишенцето с остарелия парфюм….

И така, какво да правим с грешно избрания или остарял парфюм?

Разбира се, първата мисъл, която ви идва на ум, е да го подарите, размените или продадете. Но, не винаги имаме такава възможност. Особено ако парфюмчето е доста поостаряло и променило цвета си…

В днешната статия искаме да предложим алтернативни варианти за използване на ненужни и не твърде скъпи парфюми. Ако миризмата не ви дразни много, можете спокойно да използвате тези съвети  и накрая, да си купите оригинални парфюми, които ви допадат и имат невероятен мирис.

Вариант 1 за нестандартна употреба

Защо не пробвате да си измиете пода като добавите парфюм във водата?

Как става това?

Просто добавете няколко капки парфюм към супена лъжица сол и разбъркайте готовата смес във вода. След почистване стаята ще бъде изпълнена с нежен аромат. Съгласете се, тази миризма е по-хубава от препарата за почистване на пода, който понякога е крайно силен и дразнещ.

Вариант 2 за нестандартна употреба

Направете си парфюмиран душ гел. Ако вашият душ гел за тяло няма особено изразена приятна миризма, можете да добавите към него няколко капки от парфюма, който отдавна стои на тоалетната масичка.

Вариант номер 3 за нестандартна употреба

А защо да не ползвате ненужните или стари парфюми като добавка към перилните препарати? Няколко капки могат да се добавят по време на последното изплакване за ароматизиране на прането.

Вариант номер 4 за нестандартна употреба

Бихте ли искали да се насладите на ароматна вана вечерта с удоволствие след тежък ден? Просто добавете няколко капки парфюм във водата и се отпуснете!

Вариант номер 5 за нестандартна употреба

Направете си ароматизиран сапун сами. Настържете на ренде бебешки сапун, разтопете го на водна баня и добавете една супена лъжица парфюм, студено пресован зехтин и малко смляно кафе. Разбъркайте и излейте във форма за мъфини. След охлаждане имате домашно направен сапун с отлична миризма.

Вариант номер 6 за нестандартна употреба

Никога не  е късно да се освежите с домашен скраб за тяло. Комбинирайте солта с малко бадемово масло и добавете няколко капки парфюм. Такава ароматна смес ще бъде отлично средство за почистване на кожата на тялото. А и после ароматът остава.

Вариант номер 7 за нестандартна употреба

Ако обувките ви миришат, то може да изчистите миризмата от тях със сода за хляб, която преди това сте напръскали със стария си парфюм. Във всяка обувка изсипете по една супена лъжица сода за хляб, която е ароматизирана. Оставете за 24 часа и после изсипете солта. Почистете с влажен памук.

Вярваме, че нашите съвети ви допадат…И затова не бързайте да хвърлите ненужния или остарял парфюм в кошчето за боклук. Дайте му нов живот!

 


Публикувано

в

Още по темата: