Парфюми със странни миризми или не си харчете парите за тях

Ужасно миришещи парфюми

Като кажем – парфюми – си мислим за нещо прекрасно и вълнуващо като ухание.

Но дали това винаги е така?

Оказва се, че има парфюмни композиции, които съвсем не се харесват на хората – те могат да имат мирис на глина, прах, пръст, лепило, гума, гъби, винил, моливи, боя….

Научете кои парфюми са със странни аромати или просто може да не ги купувате, или поне първо пробвайте техните тестери.

Nu_Be

Неотдавна, само преди няколко години, италианската марка Nu_Be пуска пет вариации на един парфюм  според периодичната таблица: сяра, кислород, литий, водород, хелий, въглерод. От тази линия най-популярният парфюм е с миризмата на метал. Цената му е 125 евро за флакон.

Etat Libre d’Orange

Френската марка Etat Libre ‘Orange преди време пусна парфюм с миризма на… сперма, кръв и йод. Според създателите на този странен аромат,  младите хора харесвали такива миризми. Но според нас, може доста да се спори. Въпреки, че някои потребители смятат, че този парфюм предизвиква по-силно  желание за интимност, то други се оплакват, че им причинява гадене. Само 85 долара за 50 мл., ако дръзнете да си го купите!

BLOOD CONCEPT

През 2010 г. италианската марка BLOOD CONCEPT изненада всички като пусна на пазара линия от парфюми, наподобяващи миризмата на… кръв.

Според парфюмеристите, тази субстанция има за цел да напомни на потребителите, че има нещо мистично в кръвта. Колекцията маркови парфюми е разделена на кръвни групи, така че всеки да може да си избере парфюм според личната си кръвна група. Шишето на е много оригинално и е с пипета…за 200 долара, а дали, все пак, не е прекалено скъпо?

SurplusParfum Briton

Тази леко извратена парфюмна композиция е творение на Jemmy Nicholas, който е художник. Вдъхновен от книгата The history of shit, той създава аромат с миризмата на фекалии, канализация и мръсотия. Този парфюм е разграбен от маниаци незабавно – цели 65 за флаконче. Да им се чудиш на вкуса!

Paper Passion

Със сигурност, става дума, за доста щуро парфюмче…Дело е на модния дизайнер Карл Лагерфелд, парфюмеристът Шоен и списание Wallpaper. Резултатът е уникален – парфюм с кодово име Paper Passion, който е с аромата на книга, прясно излязла от печатницата. Самите създателите на този наистина шантав парфюм, смятат, че тази миризма помага да се отпусне човек и да бъде по-спокоен… Опаковката прилича на книга, вътре в която е флаконът. Библиофилите могат да си го купят за 200 долара.

Moggy

Но изненадите не спират до тук. През 2011 г. шотландската компания Moggy пуска парфюм с миризмата на влажна кучешка козина. Интересна хрумка, която може да си я спестите, ако имате куче. Няма да ви струва нищо, ако искате да се парфюмирате като се отъркате в козината на своя мокър и леко кален домашен любимец.

Може би има и други гаднички аромати…

Ние твърдим, че и най-прекрасният аромат, може да се превърне във воня, когато се смеси с миризмата на пот и мръсно човешко тяло.

Един съвет във връзка с това – не се пръскайте с парфюми, когато излъчвате тежка миризма на пот. Със сигурност, ще имате парфюмна композиция, която отблъсква хората. Просто време е да се изкъпете…ходом, марш към банята!


Публикувано

в

Още по темата: