Плексиглас в интериора на дома

plexiglas

Защо да използваме плексиглас като интериорно решение?

Стъклото е естетически приятен дизайнерски елемент, широко използван в проекти на интериорните дизайнери. Визуалната красота на стъклото им позволява да покажат високо ниво на креативност при създаването на проекти за домашен или офисен интериор. Стъклото обаче е изключително крехък материал, предлагащ на собствениците на жилища много ограничена адаптивност по отношение на дизайна. Това е причината плексигласът да се използва широко като лека съвременна алтернатива на конвенционалното стъкло.

Плексиглас – какво представлява?

Плексигласът е лек, това е термопластмаса и се предлага под формата на прозрачни листове акрил. Той се нарича  научно полиметилметакрилат или ПММА. Модернистичната алтернатива на стъклото е прозрачен пластмасов материал, притежаващ висок клас гъвкавост и възможност за персонализиране. Плексигласът често се нарича и акрилно стъкло, което притежава невероятна устойчивост на удар и е пластична алтернатива на крехкото конвенционално стъкло. Освен здравина, материалът е и силно гъвкав и е идеален избор за съвременни архитектурни и дизайнерски проекти.

Защо плексигласът е широко използван в 21-ви век?

В тази модерна ера на класа и изтънченост, стилната и здрава прозрачна пластмаса осигурява на собствениците на жилища  да проявят изобретателност в дизайна. Плексигласът се използва широко при проектирането на прозорци, предни стъкла, аквариуми и паравани поради своята естетическа красота и увеличена издръжливост. Невероятната гъвкавост  на този материал  дава шанс да се използва дори за футуристично оформяне на съвременното жилище.

Светлина, светлина и …пак светлина!

Една от водещите причини за широкото използване на плексиглас са неговите забележителни характеристики на пропускане на светлина. Съвременната термопластика лесно пропуска светлина и може да се използва във всякакви домашни елементи и конструкции, където обикновено се използва стъкло. Въпреки че извънредно лесно пропуска светлина, плексигласът реално е с по-малко отблясъци и по-добра прозрачност в сравнение с нормалното стъкло. Освен това е не е лесно да се счупи и разбие. Ето защо акрилното стъкло е идеален избор при проектиране на вътрешен интериор в дома.

Лесна употреба на плексигласа – характеристика, която не бива да се подценява.

Акрилното стъкло е невероятно леко и е лесно за боравене и използване. Рязането на стъкла от този материал е невероятно лесно и просто в сравнение с нормалното стъкло, което лесно се чупи. Тази подобрена адаптивност е една от водещите причини, поради която тази съвременна алтернатива е предпочитана пред  стъклото.

Любителите на модерния дизайн могат да моделират този съвременен материал във всяка желана форма и стил според своите нужди.

Плексигласът се предлага в широка гама от цветови опции. Обикновено най-търсен е в оранжево, червено, жълто, кафяво и синьо. Черно-белите варианти пък придават изтънченост и лукс във всеки интериор.

Къде най-често се използва плексиглас в дома?

Той намира приложения в различни сфери в жилището  на  дома и най-популярните варианти са:

  • Шкафове,
  • Кухненски гръб,
  • Стенни рафтове,
  • Рамка на картина,
  • Кафе маси,
  • Рамки за легло,
  • Домашен декор.

В онлайн магазина БГ ПЛАСТ 1 ЕООД можете да намерите плексиглас, който е с високо качество, в различни цветове и дебелина. Акрилното стъкло е чудесна комбинация от свойства като лекота, устойчивост на атмосферни влияния и на корозия, механична якост, висока скорост на пропускане на светлината, ниска топлопроводимост, лесно формоване и сглобяване и отчетлива естетическа привлекателност. Това го прави по-целесъобразно и икономично от стъклото.

 


Публикувано

в

Още по темата: