Начало / За дома / Плексиглас в интериора на дома
plexiglas

Плексиглас в интериора на дома

Защо да използваме плексиглас като интериорно решение?

Стъклото е естетически приятен дизайнерски елемент, широко използван в проекти на интериорните дизайнери. Визуалната красота на стъклото им позволява да покажат високо ниво на креативност при създаването на проекти за домашен или офисен интериор. Стъклото обаче е изключително крехък материал, предлагащ на собствениците на жилища много ограничена адаптивност по отношение на дизайна. Това е причината плексигласът да се използва широко като лека съвременна алтернатива на конвенционалното стъкло.

Плексиглас – какво представлява?

Плексигласът е лек, това е термопластмаса и се предлага под формата на прозрачни листове акрил. Той се нарича  научно полиметилметакрилат или ПММА. Модернистичната алтернатива на стъклото е прозрачен пластмасов материал, притежаващ висок клас гъвкавост и възможност за персонализиране. Плексигласът често се нарича и акрилно стъкло, което притежава невероятна устойчивост на удар и е пластична алтернатива на крехкото конвенционално стъкло. Освен здравина, материалът е и силно гъвкав и е идеален избор за съвременни архитектурни и дизайнерски проекти.

Защо плексигласът е широко използван в 21-ви век?

В тази модерна ера на класа и изтънченост, стилната и здрава прозрачна пластмаса осигурява на собствениците на жилища  да проявят изобретателност в дизайна. Плексигласът се използва широко при проектирането на прозорци, предни стъкла, аквариуми и паравани поради своята естетическа красота и увеличена издръжливост. Невероятната гъвкавост  на този материал  дава шанс да се използва дори за футуристично оформяне на съвременното жилище.

Светлина, светлина и …пак светлина!

Една от водещите причини за широкото използване на плексиглас са неговите забележителни характеристики на пропускане на светлина. Съвременната термопластика лесно пропуска светлина и може да се използва във всякакви домашни елементи и конструкции, където обикновено се използва стъкло. Въпреки че извънредно лесно пропуска светлина, плексигласът реално е с по-малко отблясъци и по-добра прозрачност в сравнение с нормалното стъкло. Освен това е не е лесно да се счупи и разбие. Ето защо акрилното стъкло е идеален избор при проектиране на вътрешен интериор в дома.

Лесна употреба на плексигласа – характеристика, която не бива да се подценява.

Акрилното стъкло е невероятно леко и е лесно за боравене и използване. Рязането на стъкла от този материал е невероятно лесно и просто в сравнение с нормалното стъкло, което лесно се чупи. Тази подобрена адаптивност е една от водещите причини, поради която тази съвременна алтернатива е предпочитана пред  стъклото.

Любителите на модерния дизайн могат да моделират този съвременен материал във всяка желана форма и стил според своите нужди.

Плексигласът се предлага в широка гама от цветови опции. Обикновено най-търсен е в оранжево, червено, жълто, кафяво и синьо. Черно-белите варианти пък придават изтънченост и лукс във всеки интериор.

Къде най-често се използва плексиглас в дома?

Той намира приложения в различни сфери в жилището  на  дома и най-популярните варианти са:

  • Шкафове,
  • Кухненски гръб,
  • Стенни рафтове,
  • Рамка на картина,
  • Кафе маси,
  • Рамки за легло,
  • Домашен декор.

В онлайн магазина БГ ПЛАСТ 1 ЕООД можете да намерите плексиглас, който е с високо качество, в различни цветове и дебелина. Акрилното стъкло е чудесна комбинация от свойства като лекота, устойчивост на атмосферни влияния и на корозия, механична якост, висока скорост на пропускане на светлината, ниска топлопроводимост, лесно формоване и сглобяване и отчетлива естетическа привлекателност. Това го прави по-целесъобразно и икономично от стъклото.

 

Вижте също

мазана хидроизолация

Какво е мазана хидроизолация?

Чудите се как да предпазите помещение от влага или тепърва ви предстои строеж, който искате ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *