Повече за базалните импланти и техните качества

В интернет форумите можете да прочетете различни мнения за базалните зъбни импланти. Едни се хвалят, че при тях всичко е точно, а други споделят чуто и прочетено в чуждите сайтове, което осъжда този вид импланти. Истината е, че базалната имплантология е съвременен начин за зъбно възстановяване, чрез който пациентите се чувстват отлично след интервенцията.

Има много разлики между класическите и базалните зъбни импланти. Най-основната, от които се състои, че при базалните варианти, импланта се поставя в най-твърдата кост. По този начин се гарантира здравина и надеждност. Друго, което си заслужава да отбележим е, че т.нар. BOI импланти могат да се поставят за по-малко от пет работни дни, а това е добре за пациентите.

С интегрирането на базалните импланти в кортикалната кост, се премахват всички възможности за проблеми и инфекции. Чуждото тяло се понася отлично от организма и не е нужно да се чака много време, докато имплантите се нагодят, според конкретния пациент. Вие можете да получите нови зъби с три посещения при специалиста по базална имплантология.

Кои са другите качества на базалните импланти?

BOI имплантите имат и други качества, за които си заслужава да пишем в тази статия. Дизайнът им е много гъвкав и се различава от класическите видове с по-тънката си и дълга външност. Те са готови за незабавно натоварване, след като бъдат сложени в костта. Този вид импланти е подходящ, както за частично, така и за напълно обеззъбени пациенти. Понасят се добре и от хора с пародонтоза и са решение на проблема с липсата на зъби при пушачи и диабетици.

Спокойно можем да кажем, че този нов вид зъбни импланти, е предпочитан в цяла Европа, заради по-бързото лечение, надеждната конструкция, подобряването на дъвкателната способност и липсата на болка при операцията. Всичко това е доказано от специалистите.

В обобщение

Ако не искате да харчите солидни суми за конвенционални зъбни импланти, то базалната имплантология е решението на проблема с липсващите зъби. Не се колебайте да посетите специализираните стоматологични центрове, където ще получите и допълнителна информация за BOI имплантите и тяхното предназначение. Пожелаваме ви успешно зъбно възстановяване.

 


Публикувано

в

Още по темата: