Подходяща козметика за различните типове кожа

kozmetika spored kozhata

Знаем, че кожата на всеки е различна и е съвсем естествено тя да се нуждае и от различни типове грижа. Качествената козметика взима предвид множество фактори, за да осигури на всеки тип кожа необходимото, за да бъде тя здрава, тонизирана, енергизирана, хидратирана, подхранена и свежа.

Различаваме няколко различни типове кожа – суха, мазна, смесена и проблемна. Не е изненадващо да кажем, че онази козметика, която използват дамите със суха кожа например ще се различава съществено от козметиката, специално създадена и пригодена за жени с мазна или комбинирана кожа. Изключително важно е да познаваме добре кожата си и да сме наясно с нейните нужди, за да й предоставим правилната грижа така, че да срещаме всички нейни необходимости.

В днешната статия решихме да си поговорим за онази козметика, която намираме за най-подходяща при различните видове кожи. Обикновено само след няколко дни разбираме дали сме подбрали правилните продукти – ако подобрение липсва и не усещаме лицето си тонизирано и свежо, то може би трябва да проверим дали сме на прав път при избора си на козметика. Само така със сигурност ще знаем, че правим необходимото за нашата кожа.

Дамите със суха кожа на лицето биха могли да прибегнат до козметика, която е изградена въз основата на различни типове масла. Сухата кожа се характеризира с липса на еластичност поради занижените нива на хидратация – това е и причината тя често да се напуква. Продуктите в сферата на качествената козметика, обогатени с масла, положително ще помогнат при тези случаи. Те ще омекотят кожата ни и ще се погрижат рискът от напукване да бъде сведен до минимум.

Дамите с мазна кожа пък следва да избягват точно тези продукти. Лицето им произвежда повече себум, отколкото трябва, а една от основните причини за това е ниската хидратация на организма. Пийте повече вода и заложете на продукти, които са овлажняващи, за да поддържат кожната хидратация висока. Така постепенно ще понижите естественото завишено производство на себум. Продуктите от сферата на козметиката, обогатени с етерични масла, само допълнително ще утежнят кожата ви и ще спомогнат за запушване на порите.

Дамите с проблемна кожа следва да използват само медицинска козметика, тъй като взима предвид множество кожни състояния и проблеми. Не експериментирайте, а се доверете на висококачествени продукти. Смесените кожи пък често изискват комбиниране на различни по вид продукти за различните места по лицето, съобразени с вида кожа на всяко от тях.

Честите грижи и правилният подбор на лицевата козметика гарантират, че не след дълго ще забележите така дългоочакваните резултати и ще се радвате на здрава и красива кожа на лицето.


Публикувано

в

Още по темата: