Познаваме уханието на множество парфюми по естетиката и цвета на тяхната опаковка

парфюм

Създаването на аромати, които трайно да задържат вниманието и които да се превърнат бързо в любимци на публиката, безспорно е дълъг и сложен процес, изискващ тотален професионализъм. В никакъв случай не можем да оспорим важността от събирането на висококачествени съставки за направата на парфюми, както и уменията, стоящи зад тяхното правилно и успешно комбиниране.

Крайният продукт, който виждаме по магазините и по рафтовете у дома, е дело на продължителен труд, ръководен от вдъхновение и усещане за неподправена магичност. Любимите ни парфюми съумяват да ни докоснат по един вълнуващ и неповторим начин – твърде често толкова много се влюбваме в дадено ухание, че не бихме искали да го заменим с друго. Ето точно толкова важно е правилното изграждане на парфюмното съдържание. С него, обаче, далеч не се изчерпва дистрибуцията на маркова парфюмерия.

Търговският вид на оригиналните парфюми говори сам за върховото качество, с което разполагат

Дизайнерските къщи, специализирали се в създаването на парфюми, добре осъзнават важността от умелото търговско представяне на техния продукт. Ето защо, когато говорим за парфюми, споменаваме също и изящност на изработката на шишето, цветовата гама на крайното оформление, рекламните кампании и рекламните лица, представящи есенцията на широката общественост. Всичко това служи като една своеобразна символна външна опаковка пред клиентите – не е тайна за никого, че ние първо пазаруваме с очите си.

Недопустимо е големи имена в света на парфюмерията да не доизпипат и най-малките детайл и подробност. Ето защо всички предлагани парфюми приличат на същински изящни статуетки, достатъчно красиви сами по себе си. Разбира се, дизайнът на флакона е изцяло съобразен и с крайното внушение, което създадетелите на даден аромат биха искали да отправят към своите почитатели.

Избраните от дизайнерите цветови гами насочват потребителите към ароматното семейство на представяните парфюми

Ароматните семейства в парфюмерията биват достатъчно много, за да могат лесно да поберат под крилото си огромното разнообразие от ежегодно лансирани есенции. Лесен начин да се ориентираме кой парфюм към коя група принадлежи е просто като обърнем внимание на цветовата гама на неговото оформление. В повечето случаи ще забележим ясна и повтаряща се закономерност.

Белите парфюми обикновено притежават нежни флорални и плодови акорди и са перфектният аксесоар за дневно носене. От подобен аромат може да се очаква нежност, чистота и ненатрапчивост. Жълтите, оранжевите и червените цветове можем безпроблемно да съотнесем към плодовите и ориенталските ухания с тяхната плътност и интензитет на ароматите. Зелените опаковки предполагат наличието на цитруси, свежи зелени подправки и цветя – само като погледнем един такъв парфюм, веднага ще знаем, че би бил перфектен за носене през пролетта и лятото. Тъмните и черни флакони предполагат наличието на земни, дървесни и мускусни акорди, което веднага прави подобни парфюми особено подходящи за вечерта или за по-студените сезони от годината. Разбира се, винаги има изключения, но в общи линии могат да се направят и такива по-обобщени заключения за естеството на ароматите.


Публикувано

в

Още по темата: