Полу–тягови акумулатори: Какво представляват и кога са ни необходими?

акумулатор

Ако ви е нужна батерия за задвижване на подемно–транспортна техника, като електрокари, лодки, мотокари, транспортни колички, системи за резервно захранване, каравани и други, то тогава въпросните полу–тягови акумулатори са на ваше разположение.

Акумулаторите, знаете – те служат за захранване. Но има някои основни разлики, които трябва да съобразите, когато правите своя избор.

Ето и какви са те по-конкретно:

Прилики и отлики

Между стартовите и тяговите акумулатори има някои съществени различия. Такива ще срещнете от дебелината на техните плочи, та чак до вида на клемите и проводниците. Последните са много важни, тъй като именно те са отговорни за това да паснат на машината, за която са ви необходими. Пригодността им се различава и поради вида на тяхната повърхност.

Ако при стартовия акумулатор е изключено да става въпрос за дълбок разряд (освен ако не искате да приключите с неговото използване), то при тяговите не бива да изисквате прекомерно големи токове, защото последните ще се окажат непосилни за батерията.

За какво да използваме едните и другите

Ако акумулаторът ви е необходим за пусков старт на автомобил, ще си набавите тип стартов модел. Нуждаете ли се от захранване на лодката или караваната, за вас подходящ би бил тяговият или полу–тягов акумулатор.

Последният ще ви задоволи и по отношение на тока, който пуска и по отношение на капацитета, с който разполага. Той е идеалният компромисен вариант, който ще покрие всякакви нужди.

Цени и съпоставки

Тяговите акумулатори като цяло държат по–високи цени от обичайните такива. В добавка на това се оказва, че благодарение на първите ще разполагаме с по–малко капацитет. Но дали стартовият ще ни свърши работа?! Не си заслужава да проваляме работата, хобито или почивката си само за сметка на времето, в което ще го използваме.  По–добре да си направим точни сметки и да вложим необходимата сума пари, вместо да се чудим защо сме се полакомили за повече, когато не ни е нужно.

Някои онлайн представители са готови да ни предложат наистина голямо разнообразие – в комплект с примамливи цени.

Просто се уверете в параметрите, които трябва да покриете, и поръчайте изгоден акумулатор на Dikar.bg.

Сега можете уверено да монтирате новопридобитата вещ и да се насладите на заплануваните дни. Някои от най–реномираните марки ще се борят за вашето внимание. А вие, като потребител, няма да съжалите за доверието, което сте им гласували.

С дълъг експлоатационен живот и висока устойчивост ще се възползвате максимално от покупката и няма да съжалите за по–високото вложение.


Публикувано

в

Още по темата: