Начало / ИКТ / Преинсталиране на Windows XP
Преинсталиране на Windows XP
Преинсталиране на Windows XP

Преинсталиране на Windows XP

От доста време не ми се беше налагало да преинсталирам компютър. Отделно, последните преинсталации на ПЦ-та, които са се налагали, са били основно с Windows 7, а не XP (ами то Win XP си е на има няма над 10 годишен, вече е тийнейджър).

Та в този ред на мисли, и желанието преинсталацията на XP-то да мине възможно най-безболезнено и бързо, се порових в Google за подробно обяснение как да се справя с тази задачка. И попаднах на уникално лесното стъпка-по-стъпка решение, представено от младежите от modsbg.com, за което съм им изключително признателен.

Радвам се, когато намирам такива точни обяснения по различни тематики, защото нали това е една от идеите на мрежата – да решаваме по-лесно проблеми с опита на другите.

За да улесня още повече евентуалните лаици-преинсталиращи Windows XP, ще добавя няколко щрихи към цитираното по-горе перфектно обяснение на процеса по инсталиране на Уин-а:

1. Убедете се, че нямате важна информация на диска (логическия дял), където ще слагате новото копие на инсталацията на Windows-a. Ако такава има, я преместете на външен носител.

Ако компютърът Ви не стартира въобще и горното е невъзможно, може да извадите диска и да го включите като втори диск към друг компютър, където да си извадите информацията.

2. След изпълнение на т.1, форматирайте диска/дяла

3. За предпочитане е да ползвате Windows XP Service Pack 3, при възможност

4. Следвайте инструкциите на колегите от modsbg.com, и съвсем скоро ще си имате новоинсталиран Windows XP.

Вижте също

лаптоп за игри

Какво да търсите, когато купувате лаптоп за игри

Преди да имате лаптоп за игри на масата и преди да пуснете първата си партида ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *