Преинсталиране на Windows XP

Преинсталиране на Windows XP

От доста време не ми се беше налагало да преинсталирам компютър. Отделно, последните преинсталации на ПЦ-та, които са се налагали, са били основно с Windows 7, а не XP (ами то Win XP си е на има няма над 10 годишен, вече е тийнейджър).

Та в този ред на мисли, и желанието преинсталацията на XP-то да мине възможно най-безболезнено и бързо, се порових в Google за подробно обяснение как да се справя с тази задачка. И попаднах на уникално лесното стъпка-по-стъпка решение, представено от младежите от modsbg.com, за което съм им изключително признателен.

Радвам се, когато намирам такива точни обяснения по различни тематики, защото нали това е една от идеите на мрежата – да решаваме по-лесно проблеми с опита на другите.

За да улесня още повече евентуалните лаици-преинсталиращи Windows XP, ще добавя няколко щрихи към цитираното по-горе перфектно обяснение на процеса по инсталиране на Уин-а:

1. Убедете се, че нямате важна информация на диска (логическия дял), където ще слагате новото копие на инсталацията на Windows-a. Ако такава има, я преместете на външен носител.

Ако компютърът Ви не стартира въобще и горното е невъзможно, може да извадите диска и да го включите като втори диск към друг компютър, където да си извадите информацията.

2. След изпълнение на т.1, форматирайте диска/дяла

3. За предпочитане е да ползвате Windows XP Service Pack 3, при възможност

4. Следвайте инструкциите на колегите от modsbg.com, и съвсем скоро ще си имате новоинсталиран Windows XP.