Приятна разходка за уикенда на 150 км от София

Отдавна не бях ходил в Хисаря. По стечение на обстоятелствата, имаше период от живота ми, когато почти всяка седмица пътувах до там, за да – забележете – играя на електронни игри в компютърната зала на гимназията. Бях станал голям спец на Aztec (т.нар. „Ацтеката“), Conan, и не на последно място Cross-fire. Както вече се досещате, ще да съм бил на 8-9 години. 🙂

Та горе-долу оттогава не съм ходил в Хисаря, с 2 кратки изключения – на един 8 декември, който не си спомням много, и едно преминаване през града преди година. И честно казано, сега бях много приятно изненадан от градчето.

За разлика от конкурента по комунистическо време – Вършец (от който съм супер разочараван, но за това – друг път), Хисаря е успял да запази духа на приятен и привлекателен курорт, с уникалните римски останки и свежестта на минералната вода. В същото време са се появили изключително много заведения (кефета и ресторанти), както и модерни хотели, редом до почивните домове от едно време.

Понеже вече ми трябва семеен хотел :), сведохме избора до няколко хотела, от които в крайна сметка честта да ни приюти се падна на Сана Спа хотел, и изобщо не съжаляваме за избора. Хотелът си има всичко – перфектен вътрешен басейн с минерална вода, изцяло реновирани стаи, добър ресторант и не по-маловажно – учтив и приветлив персонал. В Сана Спа има и външен басейн, но въпреки високите температури, преценихме, че е още рано за използването му, но със сигурност в разгара на лятото ще е една много добра алтернатива. Наблизо има и много приятно за топлите вечери „кръчме“ (всъщност доста голямо) – Извора, в което се насладихме на жива музика и добра храна на съвсем поносими цени.

Та с две думи – ако си търсите разходка за почивните дни, на няма и 2 часа път, приятно място и чудесни спа центрове с изобилие от минерална вода – Хисаря е мястото.


Публикувано

в