Ръководство за мъже в света на парфюмите

парфюми за мъже

За много мъже ароматите са непозната територия. Ако е така, скъпи приятели, с ето тази статия ще ви помогнем. Вижте нашите указания, а след това отворете https://fragrances.bg/mens-fragrance, за да изберете най-добрия парфюм за себе си или за ваш близък.

О де какво?

Одеколонът е просто вид парфюм. Сякаш сме свикнали да мислим, че това е аромат само за мъже, но значението му всъщност изобщо не опира до пола. В крайна сметка, дали ви харесва или не, миризмата ще определи кой аромат стане ваш подпис.

Запознайте се с тези пет нива на концентрация, всички отпечатани на етикета, които ще определят колко дълго ухае ароматът.

Парфюм: 20-30 процента аромат. На английски език това означава екстракт от парфюм. Това е най-високата концентрация на парфюм (останалото е алкохол и вода), а също и най-скъпият. Едно впръскване може да продължи да ухае до цели 24 часа.

О де парфюм: 15-20 процента аромат. Използва се за описание на продукти за мъже и жени. Това е най-често срещаната концентрация и най-вероятно е това, което обикновено си купувате. Излъчването на миризма продължи пет до осем часа.

О де тоалет: 5-15 процента аромат. Това е лек спрей с парфюмен екстракт, разтворен в алкохол. По-евтин е от парфюма и обикновено издържа само няколко часа.

О де колон: 2-5 процента аромат. „Водата на Кьолн“ е парфюм с цитруси, пуснат в Кьолн, Германия, през 1709 г. През 20-ти век парфюмните компании започват да предлагат по-евтини, разредени версии на съществуващите си аромати и да ги наричат ​ одеколон. Ниската ценова точка се харесва на мъжете и днес, разбира се. А одеколонът се превърна в обобщаващ термин за ароматите, носени от мъжете.

На пазара можете да намерите и съвсем ниска концентрация на аромат, който представлява нещо като ароматизирана вода.

Как работи един аромат

Ароматът не е само една миризма. Някои аромати се развиват повече от други, казват специалистите, но всички те се развиват все пак. Точно по тази причина никога не трябва просто да напръскате някакъв аромат върху мостра или върху китката си, да го помиришете и да го купите. Подобно на хората, не можете да прецените аромата по първото впечатление.

Ето какво ще забележите, ако му отделите време:

Горна нотка: Това е, което мирише при нанасяне. Този нюанс ще изчезне пръв, след няколко часа. Горната нотка съдържа по-леки съставки, обикновено цитруси като бергамот, флорални мотиви като лавандула и по-ароматни като анасон.

Средна нотка: Тя идва, след като горната се изчисти. Задържа се в продължение на три до пет часа. Нарича се още сърдечната нотка, защото това е основната тема на аромата. Очаквайте да усетите по-тежки флорални съставки като жасмин, плодове като круша, зелени растения като трева и подправки като канела.

Базова нотка: Този основен аромат се развива последен и се придържа към кожата ви най-дълго – от пет до десет часа. Базовата нотка е съставена от богати съставки като сандалово дърво, ветивер, тютюн и мускус.

Как да пазарувате

Ароматите реагират различно на различната химия на тялото, така че това, което мирише добре на някой друг, няма да мирише по същия начин върху вас. За да купите правилния аромат, всъщност ще трябва да го поносите.

Ето защо в единия ден можете да изпробвате, а на другия да купувате, например.

А когато избирате подарък за себе си или за друг мъж, ние от сърце ви препоръчваме да се доверите на парфюм Terre D’Hermes. Просто няма как да не ви хареса.

Дерзайте!


Публикувано

в

Още по темата: