Слънчевите колектори – възвръщаемост, независимост и екология.

Инвестицията в бъдещето, не може да бъде нищо друго освен добра инвестиция. Чудите се защо ли? Отговорът е прост. Всеки се надява на по-добър живот, имаме мечти, стремежи и желаем децата ни да живеят живот по-добър от нашия. Но само желанието не е достатъчно. Инвестицията в нещо, в което вярваме, че би променило света към по-добро е стъпката, която трябва да предприемем. Тя бележи еволюцията на човешкия разум, да използва природните ресурси, за да подобри качеството си на живот. А представете си, че инвестицията, която сте направили напълно се възвърне още през първата година? Да, това не е сценарий на някой фантастичен филм. Това е светлото бъдеще, което зависи от нас. А слънчевите колектори, които предлага EMDE Solar са първата стъпка към всичко, за което тайно мечтаем. Енергийна независимост! Как ви звучи? Сладко и невъзможно? Преди години може би е било така, но вече не! Спрете да се влияете от стряскащите новини по телевизията, радиото и вестниците, които гръмко съобщават как цените на тока се покачват. Това няма да има значение, ако закупите слънчев колектор от EMDE Solar. Повечето хора в днешно време трудно прегръщат идеята за нещо ново, което има шанс да влезе в живота им, може би защото са традиционалисти и се страхуват да рискуват. Но помислете, защо пък не? Ще осъзнаете, че риска си струва, защото предимсвата на слънчевите колектори пред конвенционалните бойлери във всеки един дом са много!

  1. Предимство номер едно – безплатна енергия!
  2. Предимство номер две – без отделяне на вредни емисии!
  3. Предимство номер три – могат да се изпозлват в дългосрочен план, за около 20г.!

Днес съществуват две основни технологии за добив и асимилиране на слънчева енергия:

  1. Добив чрез фотоволтаични клетки – те са изградени от силицеви модули, които поемат слънчевата енергия и я превръщат в електрони.
  2. Слънчеви колектори
  • слънчеви колектори с Heat Pipe тръба – те са едни от най-ефикасните и издържливи начини за абсорбация и отдаване на слънчева енергия, под формата на топлина с най-нисък процент за загуба при топлообмена.
  • Слънчеви колектори с термосифон – при тях соларния панел и буферния съд са свързани. Когато водата се нагрее тя олеква и така по-естествен път започва да се придвижва към контейнера с вода.

Тези технологии, които изброихме са напълно достатъчни, за да осигурят топлинната енергия необходима за едно домакинство. Поради тази причина, желаещите да инсталират такива системи нарастват ежедневно. Въпреки непрестанната пропаганда, срещу естествените начини за добив на енергия, хората по света повярваха в надеждността, икономичността и екологичността на тези продукти. За това, в бъдеще ще виждате все повече сгради и съоръжения, снабдени със слънчеви колектори и фотоволтаични клетки. Чертайте бъдещето заедно с EMDE Solar и разгледайте продуктите им на http://www.emde-solar.com/технологии