Начало / Полезно / Строителни борси – как да намерим най-добрата?
строителна борса

Строителни борси – как да намерим най-добрата?

В условията на остра конкуренция в областта на строителните услуги е възможно да се намери изгодна поръчка за строителен екип, дори и с високо качество на извършената работа и отговорност, само при условие на активни и независими действия. Обикновено специалистите използват набор от 2-3 доказани технологии, но в идеалния случай можете да използвате всичко.

Обмен на подизпълнители:

Един прост и очевиден начин за търсене на поръчка е да се обърнете към целевата аудитория. Рекламата във вестници, на стълбове, разпространение на листовки и други методи, които не винаги имат желаното въздействие, се изграждат на този принцип, тъй като за дадено конкретно предложение да намери своя адресат, трябва да се случат много съвпадения. В противен случай само малък процент от офертите ще получат отговор от клиента.

Най-добрият начин е общоизвестен: отидете при големи строителни компании тип строителни борси, които са получили голяма поръчка и очевидно се нуждаят от помощ. Единственото, което остава, е да се намерят такива компании и именно това често се превръща в пречка по пътя за получаване на „дебела“ поръчка.

Но този проблем може лесно да бъде решен – днес можете да намерите подизпълнител на фондовата борса, специална услуга, която акумулира информация за победителите в държавни строителни търгове за стотици хиляди и милиони рубли. Ако по-рано тази информация беше разпръсната и беше необходимо да се проучат много източници, сега цялата необходима информация се събира заедно – остава само да се използва компетентно.

Предимства за строителните борси:

  • Достъп до информация за контакт на фирми, които са получили правото да изпълнят голяма поръчка, възможност за директна комуникация и предлагане на техните услуги;
  • Удобно търсене по региони на страната;
  • Търсене по вид работа, което, заедно с регионална справка, ви позволява бързо да идентифицирате най-интересните компании за себе си;
  • Подходяща и постоянно актуализирана информация;
  • Услугата позволява на големи компании да поставят заявление за подизпълнител и да намерят изпълнител, който за малките организации се превръща в безценна информация за реални поръчки – няма нужда дори да се обаждате и да питате дали е необходим подизпълнител или не.

Комуникация с основните играчи на пазара:

Тази опция включва установяване на контакти с голяма организация и, ако е възможно, покана за извършване на някаква работа. Строителната организация ще трябва да търси контакти на големи строителни фирми и изпълнители, да се интересува от техните текущи проекти и възможности за сътрудничество.

Предимството на тази опция е, че можете да се декларирате и да бъдете взети под внимание. Недостатъкът е липсата на стабилност: компанията може да се нуждае от вашите услуги, но може и да не. Независимо от това установяването на контакти с големи строителни борси е необходим и важен етап от дейността. Понякога те възлагат работата на външни изпълнители, тъй като нямат време да изпълнят поръчката сами и не искат да загубят клиента. Разбира се, част от печалбата ще трябва да бъде дадена на генералния изпълнител, но качествената и навременна работа на практика е гаранция, че в бъдеще ще имате редовни клиенти.

Посещение на строителни обекти:

За да търсите поръчки, можете да посетите строителни обекти и да разговаряте с клиента, като разберете дали той е доволен от изпълнителя. Във всеки случай организацията има голям шанс да бъде призната и да получи поръчка в бъдеще; Всеки изграден комплекс от жилищни сгради има отдел продажби. Обещаването на мениджъри на определена сума награда за всеки клиент, който те предоставят, може да доведе до добра работа.

Вижте също

парфюм за зимата

Как да изберем парфюм за зимата?

Носите ли един и същи парфюм през цялата година? Може би е време да промените ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *