Съвети за съчетание на сребърно колие с останалата част от облеклото

сребърно бижу

Благодарение на своето уникално излъчване, среброто радва феновете си с удивителна красота и гъвкавост, а това го превръща в идеален избор за изработка на бижута. Вероятно сте забелязали, че дамите, които притежават сребърни бижута, никога не се разделят с тях. Без значение дали отиват на работа, да се забавляват или пък са поканени на официално събитие, тяхното сребърно колие неизменно допълва красивата им визия. И в това няма нищо чудно, защото среброто е винаги в състояние да придаде изумителна елегантност на всеки тоалет.

С какво да съчетаваме сребърните колиета?

По принцип можете да ги носите с всяко облекло, без да се притеснявате, че ще изглеждате прекалено натруфено. Защото реално такава опасност не съществува. Дори и да решите да добавите сребърни обеци към ансамбъла или пък гривни за глезен или ръка.

Още едно голямо предимство на сребърните колиета е, че всеки може да ги носи – не съществуват ограничения за възраст, цвят на косата, очите или тена на кожата.

Дали кожата на лицето ви е светла или тъмна, дали очите ви са сини, кафяви или зелени – сребърното колие винаги е отличен избор.

Ако предпочитате да носите сребърно колие през деня, обаче, то тогава изберете някой по-класически модел, а оригиналните форми и големи размери оставете за вечерното облекло.

Що се отнася до подходящите цветове, студените бледи цветове са страхотен универсален избор, който ще подхожда за всяка една ситуация. Комбинацията на сребърни колиета и черни официални облекла също е пленителна, така че, винаги може да разчитате на нея, ако ще присъствате на тържествени събития.

Още няколко практични съвета за носене на сребърни колиета

Ако съчетаете важите сребърни бижута с тоалети, решени в живи цветове като слива, тюркоаз или оранжево, ще изглеждате забележително – оригинално и модерно.

Разбира се, винаги можете да комбинирате сребърните си бижута с облекло в сребрист цвят, за пълна хармония. С подходящата чанта и високи обувки ще изпъкнете дори повече, отколкото ако заложите на най-шикозните си дрехи.

Когато ще носите вашето сребърно колие в съчетание с вечерен тоалет, можете да добавите още няколко други бижута – например, със скъпоценни камъни за повече блясък.

Как да се грижите за вашето сребърно колие?

Подобно на много други благородни метали, среброто може да избледнее с течение на времето. Затова може да почиствате от време на време вашето колие, но не по начина, характерен за другите сребърни бижута, защото това бижу е особено фина. Просто потъркайте леко повърхността с мека четка, натопена в сапунена вода и то отново ще заблести като ново.


Публикувано

в

Още по темата: