Начало / За дома / Съвети от Momax при избора на олекотена завивка 
олекотени завивки

Съвети от Momax при избора на олекотена завивка 

За да си осигурите здрав сън, имате нужда от меко и удобно одеяло, което може да ви топли в студените зимни вечери. Най-добрият вариант за летни жеги обаче са олекотените модели. Те са от различна материя, като най-често са памучни. Днес пазарът предлага огромен избор на олекотени завивки за вашата спалня. Стоките са от различни производители, различаващи се както по цена, така и по качество и размери. Разгледайте добре различните промоции, а не е изключено да попаднете и на разпродажба, където ще намерите множество евтини модели.

На какво трябва да обърнете внимание при избора на олекотена завивка

Изборът на най-доброто одеяло според предпочитанията на купувача не е лесна задача. Можете да разгледате различни цветни комплекти, които да подхождат на вашите лични вкусове. Преди да отидете в магазина за покупка, трябва да обърнете внимание на нуждите и критериите си за избор на качествени олекотени варианти. От онлайн магазин Mömax съветват да обърнете внимание на няколко основни неща при избора на вашето ново одеяло. Ето ги и тях:

  • Пълнеж – наред с естествените и качествените пълнежи, като лен и памук, има опасност да срещнете и изкуствени заместители особено за хората с по-чувствителна кожа или различни алергии. Такива са синтетичните материали като полиестер;
  • Калъф – важно е той да е издръжлив и дишащ, като памукът или бамбуковия материал, така че е добре да обърнете внимание и на това;
  • Размер – размерът на завивката се определя основно от избора на спално бельо. При избора на олекотени завивки е добре да сте наясно с размера на вашето легло, за да изберете най-подходящия, който да не е много малък, но и да не е прекалено голям.

Разгледайте добре различните промоции, а не е изключено да попаднете и на разпродажба, където ще намерите множество евтини модели.

Избор на подходящ материал за олекотени завивки

Всеки вид материал има свои собствени характеристики, които отговарят на специфичните предпочитания на купувача. Синтетичните модели, благодарение на съвременните технологии, не отстъпват на качеството от естествените. Изпаряването на влагата, топлината, херметичността и мекотата са характерни не само за естествените пълнители. При избора на продукт мнозина грешат, вярвайки, че одеялото от естествен материал ще бъде най-добрият вариант. Ето защо, когато купувате олекотени завивки, трябва да вземете предвид индивидуалните характеристики на определен вид пълнеж и да решите дали той отговаря на вашите желания.

Най-подходящ за олекотени завивки е памукът. Памучните влакна са един от естествените и екологични пълнежи. Влакната се събират от памук, след което се почистват старателно, сресват се и се обработват със специален разтвор, така че пълнежът да не се слепва. В допълнение към екологичността, продуктът има няколко предимства, но основното сред тях е, че материалът е дишащ и точно това прави тези олекотени модели подходящи и за горещите летни нощи.

Вижте също

мазана хидроизолация

Какво е мазана хидроизолация?

Чудите се как да предпазите помещение от влага или тепърва ви предстои строеж, който искате ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *