Уханието на мистериозните парфюми

качествен женски парфюм

Мистерия и Ориента са почти синоними в съзнанието на парфюмните феи, които обожават приказните аромати, създадени от различни парфюмни къщи. Това е така, защото ориенталските аромати излъчват загадъчност, навяват спомени и размисли за далечни пътешествия из приказните места на Ориента.

Тези опияняващи ухания са резултат от смесването на екзотични подправки като канелата, ванилията, черния или розовия пипер, карамфила. Някои от тези ароматни композиции включват шоколада, кафето, миртата и други екзотични съставки.

В резултат се получават разкошни, интензивни и топли аромати с голяма дълбочина и точно този микс очарова дамите с любов към приключенията.

Тези парфюми се препоръчват обикновено за по-студените сезони, защото са интензивни и тежки. Добър избор са за вечерни събития и официални поводи.

Очарование е краткото им и най-точно описание, което ни посреща с отварянето на такъв парфюм, залива ни с темпераментни усещания, с тръпка към живота, с щипка пикантност, които оставят незаличими следи в съзнанието. Такъв парфюм отива на духовита личност, с вкус към радостите на живота. На тях импонират добре основните характеристики на аромата:

  • Дълготрайност и сила на уханието
  • Сладки пикантни нотки, които доминират
  • Екзотични ориенталски съставки

Страстните привърженици на тези ароматни приказки имат винаги свой фаворит, който олицетворява тях самите, защото е амалгама от съставки, всяка със свое послание, будеща някаква асоциация.

Няма нужда от пояснение защо повечето модни къщи са ориентирани към парфюмни предложения, включващи ориенталски нотки. Някои представят парфюми, които са техен прочит на ориенталската екзотика в парфюмерията. Едно такова предложение е парфюмът  Black Opium на модна къща Yves Saint  Laurent.

Ароматът е невероятно силна амалгама от ухания, вплетени и съчетани по оригинален начин. Пикантните нотки в него се преплитат с плодови мотиви и създават упойваща сетивата комбинация.

Макар че е тежък, упойващ и мощно завладяващ всички сетива, парфюмът Black Opium е елегантен и класен. Това определено е парфюм за ценители, който не се харесва на всеки. Сложен и многопластов, този аромат е и много модерен с преобладаващи нотки на кафе и розов пипер, а връхните са на круша и портокал. Усеща лек дъх на жасмин, а основата са дървесните нотки на амбъра, пачулито и ванилията.

Сладките ванилови ухания и кафето са любими на много дами и затова Black Opium се харесва на голям брой почитателки на силните аромати. И както всички мистериозни ухания, този аромат също е с голяма трайност – издържа до 8 часа, в които се усеща интензивно.

Създателите на парфюма са помислили и за опаковката му – той пристига в стилен черен флакон с частици брокат, които засилват мистериозния му чар.

Емблемата на парфюмна къща Yves Saint  Laurent е  лансиран сравнително отдавна – 2014 година и е обявен за парфюм на годината. Това е напълно заслужена награда за ухание с извънземен аромат, представящ перфектно френската марка, както и цялата френска парфюмерийна промишленост.

Black Opium на Yves Saint  Laurent е едно от добрите доказателства, че мистичните аромати, чиято основа е в ориенталската парфюмна традиция, са безпрецедентно темпераментни и вълнуващи. Те съпътстват своята притежателка в най-красивите моменти от деня.


Публикувано

в

Още по темата: