Дрехи за бременни: как да изберем стилен гардероб

ПАМУЧНА РОКЛЯ ЗА БРЕМЕННИ

Изборът на дрехи по време на бременност е много важен въпрос, който тревожи почти всяка бъдеща майка. Всеки иска да изглежда добре, привлекателно и стилно и бременните жени не правят изключение.

Всяка бременна жена има право да избира дрехите, които харесва. Някои жени се опитват да скрият корема си, предпочитайки широки рокли и туники, а други напротив, предпочитат всички да виждат корема и да носят тесни дрехи.

Разбира се, дрехите за бременни жени трябва да са удобни. Най-добре е да се даде предпочитание на дрехи от естествени тъкани (памук, вълна, коприна, не неприятна синтетика). По време на бременността кожата на много жени става много чувствителна, така че е по-добре да откажете продуктите от чиста вълна. Това се дължи на факта, че може да се появи сърбеж при контакт на кожата и козината.

Времето за носене на бебе е красив период, така че можете спокойно да изберете ярки цветове на дрехите. Опитайте се да се придържате към обичайния си стил.

Много бременни жени предпочитат леки материи и неутрални цветове – сиво, бежово или каки. Стилистите препоръчват на бъдещите майки да допълват едноцветната палитра с ярки аксесоари: шал, гривна, обеци, колие… Така винаги ще изглеждате красиви.

Съвременните стилисти и дизайнери отбелязват, че модата на широки дрехи и дънкови гащеризони е отишла далеч в миналото. В момента бременните жени могат да подчертаят красотата на тялото си с помощта на къси рокли тип трапец, рокли с А-силует, както и вталени рокли. Основното е да е удобно и удобно.

Какво да направите, ако нещата от стария гардероб станат тесни? Можете да отидете директно в магазин за бременни и напълно да актуализирате гардероба си или можете да купите няколко неща с един или два размера по-големи от вашия собствен и да го допълните с други, с които сте свикнали.

Някои бременни жени пазаруват в бутици с дрехи за макси дами, защото специализираните магазини за бъдещи майки предлагат неща на много по-скъпи цени от обикновено. Така че можете да спестите малко.

Дрехите за бременни трябва да подчертават всички предимства на женската фигура. Но в същото време трябва да се опитате да не преувеличавате. Бременните жени не трябва да носят твърде тесни дрехи, тъй като такива дрехи могат да нарушат кръвообращението, което може да повлияе негативно на развитието на детето.

Също така не се препоръчва да избирате дрехи, в които коремът ще бъде открит. Това място трябва да бъде защитено с дрехи – от студа, от слънцето или от погледите на други хора.

Красивите крака на бременната жена могат да бъдат подчертани с помощта на красива рокля за бременни с А-силует или трапец. Красивите ръце ще бъдат подчертани много добре от риза с къс ръкав, а гърдите от деколте. Ако бременната жена има лебедова шия, ще й подхождат блузи с отворено деколте.

Тъй като бременността прави някои корекции и метаболизмът на бъдещата майка се увеличава, тя много често има студени и горещи вълни. Този проблем може да бъде решен чрез използване на принципа на многопластовостта в облеклото. Например, когато навън е студено, можете да носите риза или тениска под пуловер, а дълга жилетка ще бъде идеално комбинирана с пуловер с яка. Но тук също е важно да не прекалявате, защото понякога много слоеве могат да създадат небрежен вид.

Бременните жени могат безопасно да използват различни аксесоари в гардероба си. Например не обикновени колиета, а лек, ярък копринен шал ще подхожда много добре на класическа черна рокля. Не можете да пестите от аксесоари, защото те не са от онези неща, които могат да станат малки или големи във връзка с бременността.

Ярките бижута, например гривна или огърлица от тюркоаз, много украсяват образа на бременна жена. Стилна чанта и красиви обувки на нисък ток са много подходящи за бременни жени. Обувките за бременни трябва да са удобни. Единственото нещо, за което дизайнерите предупреждават, е да не правите няколко ярки акцента едновременно – това ще бъде признак на лош вкус. По-добре е да има не повече от два ярки акцента.

Бременността не пречи да сте в крак с модните тенденции и в същото време да се чувствате комфортно. Основното правило е да избирате тенденции, които са сходни по дух и настроение, и да ги адаптирате към себе си.


Публикувано

в

Още по темата: