Какво да правите със старата си ски екипировка

ски ограда

Не съсипвайте планетата, рециклирайте.

Миналата зима може би е била последен сезон за някои елементи от екипировката ви – и това винаги е малко тъжно. Знаем, че е трудно да се сбогувате с оборудването, което е било с вас през стръмните и дълбоките писти, затова сме ви подготвили този списък от пет начина за интересна промяна на предназначението на употребяваните ски, за да запазите спомените от отминалите сезони живи за много години напред.

  1. Рафтове от ски
    Ще започнем с един лесен хак – най-често срещания проект „Направи си сам“ – рафт.

Боядисайте ските си (не е задължително) и ги монтирайте на няколко скоби – рафтът е готов. Колкото по-широки са ските, толкова по-широки са книгите, които можете да съхранявате върху тях, както и подредените декоративни аксесоари могат да са повече. Ако идеята ви харесва, но вашите ски са все още в добро състояние, посетете някой магазин за ски втора употреба – със сигурност ще ви отделят някоя бройка.

  1. Играчка за куче
    Този проект включва и домашните любимци. Превърнете старите си чорапи от ски обувките в новата любима играчка на вашето куче. Ще ви трябват два стари чорапа и износена кърпа за съдове, като онази в багажника, която сте използвали за избърсване на разлято кафе и / или бира през целия сезон. Натиквате кърпата в чорапа за да заприлича на топка, зашивате, и сте готови.
  2. Декорация за стена
    Може да изненадате интериорните декоратори сред приятелите си, като окачите стари ски, за да добавите някаква приключенска нотка към вашата стена. Използвайки няколко куки L от железарията, можете да закачите любимите си ски или сноуборд на стената за уникална арт-инсталация.
  3. Саксии за цветя
    Превърнете старите си ски обувки в сладки миришещи цветни саксии, като премахнете катарамите и пробиете няколко дупки в дъното, за да помогнете на изтичането на водата. Запълнете дъното с камъчета за дренаж, нагоре попълнете с пръст и единствено остава да изберете цветята.

Същото може да направите и от старата си каска, ако вече ви е умаляла или е счупена.

  1. Ограда от ски
    Ако разполагате с по-голямо количество остарели ски, които никога вече няма да имат честта да се спускат по планинските склонове по една или друга причина, може да ги подредите като вертикални дъски на ограда. Получава се весела и разноцветна стена, която ще отдели двора ви от любопитните погледи на преминаващите.

Публикувано

в

,

Още по темата: