Неочаквани гости – как да се справите?

Доставка на храна

Вечер. Почивате си след работния ден на любимия си диван с дистанционно за телевизора и чаша ароматен чай. И изведнъж на вратата се звъни и идват гости. Какво да приготвите бързо и вкусно за вашите неочаквани гости?

Всяка домакиня има различно разбиране на „бърза рецепта“. Призивът да използвате това, което е във вашия хладилник, също може да се тълкува по различни начини. Защо да имам нужда от бърза рецепта за салата, която включва киноа (такива зърнени храни), оризов оцет, сусамово масло и охладени кралски скариди? Съставихме един вид „напомнящ лист“ за тези бързи рецепти, които могат да бъдат приготвени за няколко минути, като слушате последните новини от приятелите.

Бързи салати

В интернет ще намерите огромен брой рецепти, трудно е да се посъветва нещо конкретно. По-добре преценете какво точно ще готвите при спешни случаи. Добре е за такива поводи в шкафа да имате консервирана риба, раци или черен дроб от треска, шампиньони в собствен сок, зелен грах, сладка царевица и т.н. В хладилника – раци пръчици, шунка, фета сирене, майонеза, малко зеленчуци.

Канапе

Хапките са много подходящи, защото могат да се приготвят от много неща, които имате в хладилника. Те могат да бъдат направени наистина от всичко, основното е правилната комбинация от продукти.

Продукти: използвайте сирене, наденица, маслини, всякакви зеленчуци, осолена риба, пастет.

Основата за канапетата може да бъде сушен тост, филийка картофи или краставица. Ако има ябълки, круши и грозде – те могат да се комбинират със сирене или да направят плодова закуска.

Приготвяне: сложете 3-4 съставки върху шишче или клечка за зъби и украсете с билки. Можете да направите рулца от шунка със сирене, като я фиксирате със същата клечка за зъби.

Топли сандвичи или брускети

Ако имате нужда от нещо по-задълбочено, ще се справят топли сандвичи. Най-простият е със сирене. Почти всеки ги обича. А сандвичите със средиземноморски колорит са брускетите.

Продукти: хляб, сирене, зехтин, домати, билки, чесън, маслини.

Приготвяне: поръсете хляба със зехтин и сложете във фурната за пет минути. Сложете на горещата основа доматена салца с билки и чесън (консервираните домати също са подходящи), украсете с билки или маслини, добавете подправки  и прекрасното испанско предястие е готово!

Картофи

Казват, че ако в къщата има картофи, тогава къщата е пълна с храна. Трудно е да се спори с това, защото от тази коренова култура можете да готвите много ястия. Кой е най-лесният начин да се подготвите за пристигането на гости, така че да е бързо?

Нарежете картофите на кръгчета и запържете. Когато сервирате, можете да поставите пържените картофи в центъра на чинията и да подредите зеленчуците по краищата.

Картофено пюре

Най-лесният вариант е да сварите картофите. Само варени картофи сами по себе си, разбира се, не са обичани от всички и е твърде просто, не е за гости. За да добавите оригиналност към ястието, сварете картофите и едно яйце в различни съдове. След като сте готови, сложете картофите върху чиния, изсипете малко майонеза върху нея и отгоре поръсете ситно настърган яйчен жълтък.

Друг интересен вариант е да запържите варените картофи в масло. Картофът прилича  като от фурната, със златисто кафява коричка.

Запържете варените картофи

Ако в допълнение към картофите имате моркови и лук, гостите ви определено няма да останат гладни! Дори без месо и колбаси, и други зеленчуци, вие ще нахраните гостите. Но, има и по-лесен начин да нахраните вашите гости, като поръчате от Foodpanda вкусна и полезна храна.


Публикувано

в

,

Още по темата: