Строителни борси – как да намерим най-добрата?

строителна борса

В условията на остра конкуренция в областта на строителните услуги е възможно да се намери изгодна поръчка за строителен екип, дори и с високо качество на извършената работа и отговорност, само при условие на активни и независими действия. Обикновено специалистите използват набор от 2-3 доказани технологии, но в идеалния случай можете да използвате всичко.

Обмен на подизпълнители:

Един прост и очевиден начин за търсене на поръчка е да се обърнете към целевата аудитория. Рекламата във вестници, на стълбове, разпространение на листовки и други методи, които не винаги имат желаното въздействие, се изграждат на този принцип, тъй като за дадено конкретно предложение да намери своя адресат, трябва да се случат много съвпадения. В противен случай само малък процент от офертите ще получат отговор от клиента.

Най-добрият начин е общоизвестен: отидете при големи строителни компании тип строителни борси, които са получили голяма поръчка и очевидно се нуждаят от помощ. Единственото, което остава, е да се намерят такива компании и именно това често се превръща в пречка по пътя за получаване на „дебела“ поръчка.

Но този проблем може лесно да бъде решен – днес можете да намерите подизпълнител на фондовата борса, специална услуга, която акумулира информация за победителите в държавни строителни търгове за стотици хиляди и милиони рубли. Ако по-рано тази информация беше разпръсната и беше необходимо да се проучат много източници, сега цялата необходима информация се събира заедно – остава само да се използва компетентно.

Предимства за строителните борси:

  • Достъп до информация за контакт на фирми, които са получили правото да изпълнят голяма поръчка, възможност за директна комуникация и предлагане на техните услуги;
  • Удобно търсене по региони на страната;
  • Търсене по вид работа, което, заедно с регионална справка, ви позволява бързо да идентифицирате най-интересните компании за себе си;
  • Подходяща и постоянно актуализирана информация;
  • Услугата позволява на големи компании да поставят заявление за подизпълнител и да намерят изпълнител, който за малките организации се превръща в безценна информация за реални поръчки – няма нужда дори да се обаждате и да питате дали е необходим подизпълнител или не.

Комуникация с основните играчи на пазара:

Тази опция включва установяване на контакти с голяма организация и, ако е възможно, покана за извършване на някаква работа. Строителната организация ще трябва да търси контакти на големи строителни фирми и изпълнители, да се интересува от техните текущи проекти и възможности за сътрудничество.

Предимството на тази опция е, че можете да се декларирате и да бъдете взети под внимание. Недостатъкът е липсата на стабилност: компанията може да се нуждае от вашите услуги, но може и да не. Независимо от това установяването на контакти с големи строителни борси е необходим и важен етап от дейността. Понякога те възлагат работата на външни изпълнители, тъй като нямат време да изпълнят поръчката сами и не искат да загубят клиента. Разбира се, част от печалбата ще трябва да бъде дадена на генералния изпълнител, но качествената и навременна работа на практика е гаранция, че в бъдеще ще имате редовни клиенти.

Посещение на строителни обекти:

За да търсите поръчки, можете да посетите строителни обекти и да разговаряте с клиента, като разберете дали той е доволен от изпълнителя. Във всеки случай организацията има голям шанс да бъде призната и да получи поръчка в бъдеще; Всеки изграден комплекс от жилищни сгради има отдел продажби. Обещаването на мениджъри на определена сума награда за всеки клиент, който те предоставят, може да доведе до добра работа.


Публикувано

в

Още по темата: