3 уникални японски автомобилостроители

Япония е в бизнеса с производство и продажба на автомобили почти толкова дълго колкото е Америка, за изненада на някой. Както американската автомобилна индустрия се е променила, така и японската, но и до ден днешен Япония има най-високата концентрация на автомобилните производители от всяка страна на земята: девет за да бъдем точни. Три обаче са реално открояващи не само с високото си качество на автомобилите, но и достигат далеч отвъд пределите на Япония до почти всяко кътче на земята. Нека разгледаме челната тройка и как тя се отрази на Северна Америка:

Toyota – Като най-големия от всички японски автомобилопроизводители, Toyota се нарежда само секунда след General Motors в световното производство. Автомобилите Toyota за първи път са представени Северна Америка през 1960 година и за времето си са били силно критикувани за големината и здравината си, но до края на 1970 качеството им се подобрява значително като надхвърля средните изисквания за здравина по онова време. Днес някой смятат, че Toyota е марката според, която определя висотата на летвата за сигурност на автомобилите при други марки коли. Компанията Lexus със луксозните си автомобили, както и марката Scion са също лидери в техните класове.

Honda – Единственото нещо, което липсва на Honda, като съпоставим с Toyota е размера на автомобилите. И все пак, когато сравнявате Honda с Toyota в сходни модели, Honda притежава своя чар. Първата Honda, а именно Civic е представена в Северна Америка през 1971 година, и последвана от модела Accord, а после от Prelude. Рутинно Accord атакува модела на Toyota Camry за челното място по продажби в Америка година след година, докато Honda Odyssye атакува Toyota Sienna за челното място за най-висок клас миниван. Chrysler въпреки всичко държи първото място при миниваните. Acura е луксозния модел на Honda, който често се конкурира с линията на Toyota Lexus.

Nissan – Toyota и Honda са единствените независими японски автомобилостроители тъй, като Nissan е в тясна връзка с Renault , най-големия френски производител на автомобили. Първия модел Nissan, който удря Северно Американския пазар през 1960 година е Datsun. Около 1980 година модела Datsun се изтрелва до върха в услуга на Nissan, като и до ден днешен марката Nissan се ползва с облагите от тогава натрупаните позитиви. В края на 1980 година Nissan проекта си Infiniti, луксозен клон на компанията, който днес е в пряка борба за челните места наред с BMW, Lexus, Acura, Cadillac и Mercedes.

Това е то. Трите най-известни японски марки автомобили, които са градили име през последните 30+ години. Ако все още не сте собственик на някоя от марките по-горе, винаги може да разгледате обяви за автомобили или да публикувате ваши обяви за японски автомобили в www.Prodava.se .


Публикувано

в

Още по темата: