4 съвета за взискателна грижа за вашия часовник  

грижа за часовника

Някои вещи, с които сме свикнали в ежедневието, са не само с практична цел, те трябва да носят радост и удоволствие при употребата им

Ролята на прекрасните ръчни бижута е да отмерват точното време, да допълват тоалета ни и да подчертават стила ни. Да, несъмнено те имат съществен принос за практичната страна на живота ни. Наред с нея обаче не бива да подценяваме здравословния ефект, а също така радостта и удоволствието при употребата им.

Независимо дали приоритетите ви са насочени към маркови часовници, или предпочитате да внасяте разнообразие с „еднодневки“, вие трябва да се фокусирате върху грижата им.

Следвайте тези насоки, за да сте сигурни, че ще ви служат дълго и вярно през годините:

  1. Вечерна проверка

Не е като във военната служба, но пък е силно препоръчителна. За да запазите функционалността и механичната част извършвайте вечерно почистване според избраното от вас време. Може да е преди лягане, като част от ритуала ви, а ако предпочитате – правете го веднага след прибиране отвън.

Каишката може да забършете от вътрешната страна с мека, памучна кърпичка. Същото приложете и на задната част на часовника. По този начин ще отстраните натрупания прах, влага или козметика, които сте използвали през деня.

  1. Ежемесечно дълбоко почистване

Дамите познават предимствата му за кожата в професионалния салон, но тук трябва да обърнем внимание и на часовника си. Нужни са ви само течен сапун, малко вода и четка с деликатен косъм.

Затоплете течността и добавете към нея сапуна, след това потопете каишката за около 10 минути. Пристъпете към почистване с четката и накрая полирайте със суха кърпа.

  1. Мерки за защита

Красивата визия на всеки часовник ще се съхрани, ако съобразявате къде го поставяте, когато не е на ръката ви. Желателно е избягването на пряка слънчева светлина. Не е подходящо и непрекъснато да е изложен на влага, особено ако моделът не е водоустойчив.

Пазете повърхността на стъклото, самия механизъм и верижката от агресивни препарати и химикали от битовата среда. Тези, които съдържат алкохол, също могат да са опасни за часовниците.

Удачно е да инвестирате в специална кутия, където да подреждате и предпазвате своите специални находки.

  1. Специално обслужване

Когато се стигне до неизбежни „аварии“, от които сте нанесли следи от надрастване, спукано стъкло или повреда по механизма, тогава трябва да се доверите на специалистите. В тези случаи личната инициатива за ремонт у дома не е удачна, защото може да задълбочите възникналите проблеми.

Обърнете се към сервиз или попитайте вашия търговец дали неприятните последствия се поемат от гаранцията.

Ако искате да разгледате изгодни оферти за маркови часовници, посетете сайта на Timer.bg.


Публикувано

в

Още по темата: