5 причини защо бизнесът ви се нуждае от страхотно лого

защо логото е важно

Затворете очи и си представете логото на Кока кола или пък Майкрософт. Не беше никак трудно нали? Популярността на тези лога, от една страна, се дължи на популярността на продуктите, които тези компании предлагат. От друга страна обаче, финесът, семплотата, подбора на цветове и форми са това, което привлича вниманието на потребителите и ги прави толкова запомнящи се.

За съжаление, много са собствениците на бизнеси, които смятат, че е логото далеч не е нещо, в което си струва да инвестирате и може да си го направите сами на Paint. Ако и вие сте на това мнение, в следващите редове ще се постараем да ви дадем 5 убедителни причини защо вашият бизнес се нуждае от страхотно лого. Вижте кои са те:

  1. Логото прави силно първо впечатление

Вие имате нужда брандът ви да бъде разпознаваем и да грабва вниманието. Тук на помощ, разбира се, идва изграждането на визуална бранд идентичност. В нея главната роля има логото. Професионално направеното лого “говори” без думи и създава правилните асоциации у клиента за вашата компания, дейността ви, вашите основни ценности и т.н. Когато потребителите запомнят логото, всеки път когато го видят, вече ще го свързват  с вас и вашия бизнес. Ако успеете да привлечете вниманието им, те по всяка вероятност ще иска да научи повече.

  1. Ще ви отличи от конкуренцията

Забелязали ли сте как почти всички брокери на недвижими имоти имат къща в логото си или много от логата на  компаниите за натурална козметика са в свеж зелен цвят и имат листа? Това донякъде е разбираемо, тъй като това са първите асоциации, които идват, когато си помислите за този тип бизнеси. Но не всичко трябва да е толкова буквално. Добрият графичен дизайнер борави и с абстракции и ще ви предложи уникално лого, което не само ще представя бранда ви в добра светлина, но и ще ви помогне да се отличите от конкурентите ви. Какво по-хубаво от това?

  1. Създава доверие у потребителите

Какво ще си кажете, ако видите лого на компания, което изглежда сякаш правено от малко дете? Твърде много цветове, неразбираема форма, много текст или пък точно обратното? По всяка вероятност ще се усъмните в професионализма на този бизнес, защото логото им ги кара да изглеждат като аматьори. При наличието на голяма конкуренция, подобен пропуск е недопустим, защото създава недоверие у потребителите и те може да потърсят друг конкурент, които предлага същите продукти или услуги.

  1. Клиентите ви го изискват

В допълнение на причина номер 3, важно е да кажем, че потребителите прекарват все повече време онлайн. Големият избор и многото предложения ги кара те все по-бавно да вземат решение и по-рядко се отдават на импулсивни покупки. Едно важно последствие от това е, че потребителите онлайн стават все “по-разглезени” и окачват все по-добро представяне от страна на бизнесите. В това число се включва и логото, като най-важната част от цялостната бранд идентичност. Така че не разочаровайте своите клиенти!

  1. Може да го използвате навсякъде

Едно често срещано погрешно разбиране, е че логото е създадено само, за да стои на началната страница на уеб сайта ви. Напротив, ако сте достатъчно креативни, може да го използвате върху продуктите си, поздравителни картички за клиентите, договорите и офертите, които изпращате, брандиране на чаши, тениски и др. По този начин ще му вдъхнете нов живот и то ще бъде много по-видимо, следователно и по-разпознаваемо.

В обобщение, ще кажем, че всички тези ползи за бизнеса ви, ще получите, ако лого ви наистина е професионално изработено. Ако сте в търсене на специалисти, които да създадат подходящо лого и да ви помогнат да изградите силно онлайн присъствие, разгледайте услугите на Дигитална агенция SEOMAX!


Публикувано

в

,

Още по темата: