Кои са най-честите нарушения на фирми посредници за работа в чужбина?

Работа в чужбина

Има ли начин да разберем дали сме излъгани от фирма посредник за работа в чужбина?

Интернет пространството изобилства с фалшиви обяви за работа. Някои от тях са толкова майсторски добре написани, че звучат точно като истински. Как можем да ги разпознаем и за какво трябва да си отваряме очите най-много, когато си търсим работа в чужбина?

Искат ви такса, за да ви намерят работа в чужбина

Работа в чужбина Най-често срещаното нарушение е точно това – да си заплатите за услугата намиране на работа.

Важно е да знаем, че според Българското законодателство фирмите посредници на подобен вид услуги нямат право да искат каквито и да било суми от търсещите работа. Този белег за измама е един от най-очевидните. Ако в обявата пише, че ще трябва да изпратите/внесете или занесете определена сума, за да си гарантирате работата, то тогава вие трябва да имате едно наум.

Нямате жив контакт с фирмата за работа в чужбина

Ако вашата комуникация с дадената фирма за намиране на работа се води само и единствено онлайн или по-телефон, или мейл, то тогава може да сте сигурни, че се опитват да ви измамят.

Съвет: винаги уговаряйте срещите си за работа на публични места, ако не са в офиса на фирмата. Така ще си гарантирате поне малко сигурност. А и ако ви откажат, ще знаете, че обявата не е актуална и не си струва.

Следете внимателно за задълженията в договора

Ако фирмата ви осигурява работа в чужбина, задължително трябва да се запознаете с условията, да сте наясно какво точно се очаква от вас, какви ще са задълженията ви, по колко часа на ден ще работите и прочие.

Най-честото нарушение на фирми, предоставящи услуги по намирането на работа в чужбина, е свързано с уговарянето на условията на труд и самия работен процес.

Как да се предпазим от измами при търсенето на работа в чужбина?

За да избегнем измами от недоброжелатели при търсенето на работа в чужбина, е нужно да сме много внимателни. Спазвайки изброените условия, ще имаме шанс да попаднем на обяви, които са реални. Най-важно е да избираме фирми, които са изпитани и сигурни в намирането на работа в чужбина. Такава е и Промедика24 – дългогодишен и доказан лидер на пазара за услуги, свързани с домашни грижи. За да се свържете с екипа на Промедика24, посетете официалния сайт, където ще намерите много полезна информация и актуални обяви за работа.


Публикувано

в

Още по темата: